MENY

Revidering og forbedring av Kildekompasset

Kildekompasset har blitt oppdatert.

Kildekompasset er en oversiktlig nettside som viser deg hvordan du lager en feilfri litteraturliste, manuelt eller med EndNote. Du får også en rask innføring i kildekritikk.

Kildekompasset ble første gang lansert i 2012. Ressursen er utviklet og driftes av bibliotekene ved UiA, UiS og HSN. Kildekompasset har oppnådd stor popularitet, og er i dag en av de aller mest brukte norske nettsidene for kildekritikk og kildehenvisning. I fjor hadde Kildekompasset over 1,1 millioner sidevisninger fra mer enn 184 000 unike brukere. Dette året passeres snart 800 000 sidevisninger fra mer enn 130 000 brukere. Årsaken til suksessen er at Kildekompasset har en enkel utforming og er svært brukervennlig.

Revisjon og oversatte stiler
Kildekompassets eksempelsamlinger i APA6th og IEEE har nylig blitt revidert. Vi har rettet småfeil for å forsikre oss om at eksemplene er korrekte i henhold til de offisielle APA- og IEEE-manualene. 

For deg som bruker EndNote er det utarbeidet nye stiler på norsk. IEEE på bokmål og APA på både bokmål og nynorsk! Disse stilene kan du laste ned her.

Bruk Kildekompasset. Det er enkelt, velstrukturert og oversiktlig!

 

Illustrasjon: Naiv eller skeptisk?