MENY

Språkcafé på biblioteket!

Universitetsbiblioteket arrangerer i disse dager språkcafé for internasjonale studenter. Tre tirsdager på rad i bibliotekets lokaler møtes ivrige studenter som har lyst til å praktisere norsk når studiedagen er over.

Bilde fra Språkcafeen

På språkcaféen samles studentene i grupper rundt bord for å snakke på norsk i uformelle og sosiale omgivelser. På hvert bord sitter en norsk gruppeleder som hjelper til med å holde praten i gang, forklare vanskelige ord og sørge for at alle er med i samtalen. Gruppelederne er studenter som selv har vært på utveksling og har norsk som hovedspråk.

Første språkcafé startet tirsdag 26. januar, og i en og en halv time hørtes nesten bare norsk rundt bordene. Noen ganger måtte forklaringer gjøres på engelsk og setninger ble gjentatt mens latteren satt løst. Språknivået til deltakerne varierte, men med helpemidler som bildekort, globuser og spillet Story cubes gikk samtalene lett rundt bordet . Kaffe og te og «noe attåt» sto klar til pausen. Stemningen var avslappet og god, og flere av deltagere ga uttrykk for at de var veldig glade for tiltaket. Mange sa at de ville komme tilbake på neste café - og det er plass til enda flere neste tirsdag!

Invitasjoner til språkcaféen er sendt ut via Internasjonalt kontor og til studenter ved Norsk språk og kultur for internasjonale studenter. Arrangementet er et av flere tiltak i prosjektet «Bibliotektjenster for internasjonale studenter» som Universitetsbiblioteket gjennomfører sammen med biblioteket ved Nord universitet i regi av Nasjonalbiblioteket.

Datoer for språkcafeen:
Tirsdag 26. januar kl. 17-18.30
Tirsdag 2. februar kl.  17–18.30
Tirsdag 9. feburar  kl. 17-18.30