MENY

Video av bokpresentasjon med Siril Ravndal Grude

Siril Ravndal Grude presenterte boka "Pil & pinnar" i biblioteket på Ullandhaug tirsdag 10. november. Hele presentasjonen ble filmet, og du kan se den her.

Bilde av Siril Ravndal Grude (Foto: Tone Hafnor)

"Pil & pinnar" er skrevet av Siril Ravndal Grude og Jofrid Bru Staurland. Førstnevnte driver Døsen Pilgard på Klepp. Der dyrker hun pil, og holder kurs for andre som er interessert i å skape ting med hendene og utvikle kreative evner. "Pil & pinnar", skildrer både opp- og nedturer Siril har hatt på veien mot å oppfylle sin drøm.

Ut av hamsterhjulet
Siril har tidligere jobbet flere år på Nettop. Etter hvert følte hun mer og mer at dette ikke var det hun skulle drive med, hun følte seg "fanget i hamsterhjulet". Et forsøk på å studere pedagogikk var ikke løsningen, mer radikale tiltak måtte til. Det var på bakgrunn av dette at hun i 2011 sa opp jobben for å drive med pil på heltid. På gården hun driver sammen med sin mann begynte de å dyrke pil i stor stil, og Siril startet en butikk der hun solgte produkter hun laget selv. Til å begynne med gikk dette litt trått, og Siril var usikker på seg selv og virksomheten.

Motivasjon fra Hollywood
Løsningen på dette ble en reise noe utenom det vanlige, med blant mye annet motivasjonsseminarer i USA og fotografering i Hollywood. Gjennom denne prosessen lærte Siril seg å tenke på en ny måte, både om seg selv og det hun drev med. Hun måtte ta et langt steg ut fra sin egen komfortsone. Ut fra dette kom også tanken om å virkeliggjøre en gammel drøm og skrive en bok. Prosessen fram til å få den utgitt var ikke uten utfordringer, men den "nye" Siril lar seg ikke stoppe.

Nå har hun altså en bok å presentere, og mange historier å fortelle. Hun fortalte en del av dem til de frammøtte på Universitetsbiblioteket, og de møtte dem med mye latter og generelt god stemning. Videoen fra presentasjonen formidler forhåpentligvis noe av denne stemningen.