MENY

Workshop i Tableau

Tableau er en programvare som lar deg hente inn og analysere datasett, enten dine egne eller andre som er fritt tilgjengelige.

Målgruppe: Studenter og ansatte

Krav til forkunnskap: Ingen

Utstyr: Egen PC med Tableau installert

Påmelding: Meld deg på her

Antall plasser: 20

Varighet: 2 t 45 min

Kursdatoer: Se kurskalenderen

 

Tableau er en programvare som lar deg hente inn og analysere datasett, enten dine egne eller andre som er fritt tilgjengelige. Tableau gjør det mulig å visualisere dine data på mange ulike måter, alt fra søyle- og linjediagram til informasjon i kart. Noe av fordelen med Tableau er at du kan lage interaktive dashboard, hvor leseren selv kan velge hva slags informasjon han/hun vil få fram. I løpet av workshopen gjør vi oss kjent med programvaren og lager egne dashboards. Du kan lese mer om Tableau her: https://www.tableau.com/

Tableau tilbyr gratis programvare (Tableau Desktop og Tableau Prep) for studenter, og for ansatte ved universiteter og høgskoler som skal bruke Tableau i undervisning. Dette krever at du etterspør en lisens ved å bruke et av de to følgende skjema:

Programvare for studenter

Programvare for ansatte

Det kan ta noen dager før du får innvilget lisensen, dersom du ikke får den i tide til workshopen kan du laste ned en prøveversjon av programvaren. Dersom du er ansatt og ikke skal bruke Tableau i undervisning kan du laste ned prøveversjonen. 

Husk å installere Tableau før du kommer på workshop! Dersom du får problemer med dette, ta kontakt linn.e.gulliksen@uis.no, eller møt opp før vi starter workshopen for å få hjelp.

Workshopen er tilpasset Tableau for PC, og vi kommer ikke til å vise Mac-versjonen. Det vil likevel være mulig for Mac-brukere å være med på workshopen.