MENY

Tableau

Tableau er en programvare som lar deg hente inn og analysere datasett, enten dine egne eller andre som er fritt tilgjengelige. Med Tableau kan du kan bearbeide data til diagram, kartoversikter, tabeller og andre grafiske visualiseringer.

Read in English 


Workshop i Tableau

Denne workshopen er for deg som aldri har brukt Tableau før. Vi gir først en introduksjon der vi har fokus på databehandling og hva som er viktig å huske på når vi jobber med data og visuell kommunikasjon. Deretter tar vi for oss brukergrensesnittet i Tableau og viser hvordan man bygger ulike grafer, dashboards og storys, før vi arbeider alene eller flere sammen med et eksempeldatasett, eller egne data dersom man ønsker det.

Det legges opp til mye praksis i workshopen, og derfor er det viktig at man har installert Tableau på forhånd. Tableau er ikke en av programvarene som IT distribuerer, men de har gratis lisens for studenter ved UiS. Ansatte ved UiS som skal bruke programvaren i undervisning/ikke-kommersiell forskning kan få lisens her.

Hvis du ikke tilhører en av disse kategoriene, men vil prøve Tableau Desktop kan du laste ned 14-dagers prøveversjon. Alle ansatte ved UiS har også tilgang til Tableau Server via Datavarehuset STAR.


Målgruppe: Studenter og ansatte
Utstyr: Egen PC med Tableau lastet ned og aktiv Tableau-lisens 
Krav til forkunnskap: Ingen
Varighet: 3 timer
 

Etter workshopen skal du kunne:

  • Vite hva som er viktig å huske på når vi arbeider med data
  • Vite når og hvorfor det er hensiktsmessig å bruke visuell kommunikasjon
  • Håndtere større datamengder i Tableau
  • Bruke de fleste visualiseringsfunksjonene i Tableau
  • Bygge et dashboard og en story
  • Eksportere visualiseringer