MENY

Digitale verktøy for lærere i undervisning

UiS-IKT tilbyr kurs og kompetanse når det gjelder bruk av digitale verktøy og sosiale medier i undervisning.

Illustrasjonsfoto: Digitale verktøy i undervisningen

Barn og unge i dag vokser opp i en stadig mer digital verden, som daglig er i rask endring. De digitalt infødte er eksponert for ulike digitale teknologier allerede fra barnsben av, men den eldre generasjonen er digitale immigranter. Mange lærere tilhører gruppen digitale immigranter, som er vant til å forholde seg til tradisjonelle læringsmetoder med bøker og analog undervisning i typiske klasserom. Det krever mer for denne generasjonen å sette seg inn i digitale verktøy og tilpasse sine læringsmetoder til å inkludere bruk av moderne teknologi.

Den nye generasjonen har digitale verktøy tilgjengelig både i form at datamaskiner, tablets og smarttelefoner. For dem er disse enhetene like naturlig å benytte på en daglig basis som å puste. 

Fremtiden i undervisning vil i langt større grad bli digitalisert, og store selskap som Microsoft og Google har allerede kommet svært langt i å tilby verktøy som passer perfekt i en digital undervisningshverdag. Lærere må henge med i den digitale revolusjonen, og tilpasse undervisningen til dagens digitale generasjon.

UiS-IKT tilbyr en rekke kurs innen bruk av digitale verktøy i undervisningen:

Microsoft i utdanning 

 • Office 365 for Education
  • OneDrive - del filer med elever og studenter via PC, tablet eller smarttelefon. Les mer om OneDrive og Office 365 for Utdanning.
  • PowerPoint, Word og Excel i online versjoner, samt via PC, tablet eller smarttelefon. Les mer om Office 365 for Utdanning.
  • OneNote for Klasserom: Dette nye gratistillegget for skrivebordsversjonen av OneNote er utformet for å hjelpe lærere med å spare tid og bli enda mer effektive med klassenotatblokkene. Tillegget inkluderer distribusjon av sider og inndelinger, rask gjennomgang av elevenes arbeid og integrasjon av oppgaver og karaktersetting med mange systemer for læringsadministrasjon. Les mer om OneNote for Klasserom.
  • Sway: Dette er et verktøy du kan benytte til utforming av profesjonelle, interaktive utforminger av bilder, tekst, video og andre medier på få minutter. Sway er et online-basert verktøy som gir deg mulighet til fortelle dine historier digitalt. Presentasjonen lagres direkte i skyen, og ved hjelp av en enkel link kan den deles med de du måtte ønske på nettet. Les mer om Sway.
  • Forms: Vurder studentenes fremdrift raskt, og få tilbakemelding ved hjelp av undersøkelser som er enkle å lage, registreringer, tester og mer. Les mer om Forms.
  • Teams møter klasserommet - les mer
  • Les mer om Microsoft i Utdanning

Sosiale Medier i undervisning

 • Facebook i undervisning
 • Twitter i undervisning
 • Instagram i undervising

UiS-IKT Kurs & Kompetanse tilbyr kurs og opplæring når det gjelder bruk av digitale verktøy og sosiale medier i undervisning. Kontakt oss for mer informasjon. Send en epost til uis-ikt@uis.no eller ring 51831073