MENY

Repertoarkrav for PDM i utøvende musikk

Jazz | Klassisk | Dirigering 

KLASSISK og JAZZ/IMPROVISASJON

Det er ikke gitt føringer på valg av repertoar/ program for Postgraduate Diploma, men det kreves et prøvespillprogram på ca. 30 - 45 minutters lengde, der nivået forventes å være meget høyt. Det er krav om fullført master i utøvende musikk. Prøvespillprogrammet må inneholde ulike stiler og sjangre som er relevant for ditt hovedinstrument, og være representativt i forhold til ditt valg av fordypningsprosjekt/PDM prosjekt. For jazz/ improvisasjonssøkere er det viktig at musikken inneholder strekk av improvisasjon, og at du klart får vist dine solist- og ensembleegenskaper innen valgte stilart. 

Lengde på prøvespillprogram: ca. 30 - 45 minutter. 
På selve prøvespillet vil kommisjonen velge ut ca. 20 - 30 minutter fra ditt foreslåtte program. 

Opptaksprøvene avholdes i uke 10.

Akkompagnementsnoter

For at du skal være garantert akkompagnement fra Fakultet for utøvende kunstfag under prøvespillet, må akkompagnementnotene være lastet opp i SøknadsWeb innen den 15. desember 

DIRIGERING 

Fakultet for utøvende kunstfag tilbyr PDM i utøvende musikk også med dirigering som hovedinstrument. Studentene vil bli eksponert for ulike ensembletyper som f.eks. korps, orkester m.m. Postgraduate Diploma i utøvende musikk er et fulltidsstudium, og målgruppen er ambisiøse dirigenter på et høyt faglig nivå som har bestått mastereksamen eller tilsvarende.

Den dirigentfaglige delen av opptaksprøvene består av:

Hjemmeoppgave:
Instrumentering for ensemble av et tilsendt klaver-verk. Må leveres elektronisk en uke før prøvedirigeringen. Klaververket og besetnings-spesifikasjon sendes ut til søkerne ca. uke 5.

Intervju: hvor det inngår en samtale rundt prøvedirigeringsrepertoaret samt teoriprøve som omfatter analyse, gehør og partiturspill.

Prøvedirigering:
Repertoar 1. runde: D. Sjostakovitsj: 8. strykekvartett, versjon Rudolf Barshai.
Repertoar 2. runde: R. Wagner: Siegfried Idyll, kammerversjon.

Innsending av video:
Det skal i tillegg sendes inn et videoopptak på inntil 5 minutter som viser søker i aksjon som dirigent, filmet forfra. Innholdet i videoen er valgfritt med tanke på besetning og repertoar. Videoen inngår i samlet vurdering av søker.

Opptaksprøver avlegges i uke 10.