Sykepleie topper søkertall ved Universitetet i Stavanger

Rekordmange ønsker å studere ved UiS. Årets søkertall viser at studier innen helse og omsorg fortsatt er blant de mest populære både ved UiS og nasjonalt.

Sykepleie topper søkertall ved Universitetet i Stavanger Sykepleierutdanningen er utdanningen med flest primærsøkere ved UiS.

Fredag ble søkertallene fra både Samordna og lokalt opptak presentert. Hovedtrenden viser økning til helsefagene over hele landet, og studier innen helse og omsorg er også blant de mest søkte utdanningene ved UiS i årets opptak.

–  Dette er veldig gode nyheter og særlig at vi har så mange primærsøkere til utdanningene ved vårt fakultet, sier prodekan for utdanning ved det helsevitenskapelige fakultetet i Stavanger, Bjørg Frøysland Oftedal om årets søkertall.

– Det er viktig og gledelig at mange søker seg til helseutdanninger med tanke på at det er stor mangel på helsearbeidere i samfunnet. Det har vi fått en påminnelse på gjennom i korona-pandemien, legger hun til.

Les også: Rekordsøkning til Universitetet i Stavanger

Sykepleie på topp

Sykepleierutdanningen ved UiS har hatt god vekst i søkertall de siste årene. Som tidligere år topper den søkerlisten ved UiS med over 800 primærsøkere i årets opptak. Toppåret for utdanningen var i 2018 med hele 1026 primærsøkere.

– Vi er svært godt fornøyd med årets søkertallet til utdanningen. Tallene tyder på at sykepleierutdanning ved UiS er svært populært og ettertraktet, og at vi har opparbeidet oss et godt renommé blant vår søkermasse, forteller Oftedal.

Bachelor i paramedisin, som var et nytt studietilbud i fjor, startet med stor suksess. Med nærmere 40 søkere per studieplass i fjorårets opptak satte studiet rekord ved UiS og ble et av landets mest søkte studieprogram. Også i år har studieprogrammet høye søkertall og er nummer fem på listen over mest søkte studieprogram ved UiS.

Gode søkertall til masterstudier

UiS har også gode søkertall til masterstudier innen helsefag. Master i helsesykepleie og spesialsykepleie med spesialisering i anestesisykepleie er blant de mest søkte studieprogrammene i lokalt opptak ved Det helsevitenskapelige fakultet.

Det er fortsatt svært stor konkurranse om plassene til vår populære utdanning innen helsesykepleie med 13 søkere per studieplass. Som følge av det store behovet for kvalifiserte helsesykepleiere i Norge har UiS innført årlig opptak til studieprogrammet. Ved årets opptak er det også satt av egne studieplasser for menn for å få flere menn til yrket.

Tekst: Cathrine Sneberg