MENY

Hvordan finner utsatte unge tilbake til fellesskapet?

Professor Ingunn Studsrød ved Institutt for sosialfag er med i en ny nordisk bok om unge, utenforskap og sosial forandring.

Boken er en tverrnordisk forskningsantologi, skrevet av medlemmer av Nordisk Forskernettverk, hvor professor Ingunn Studsrød er med.

Mange unge i Norden står utenfor samfunnets institusjoner og fellesskap. Konsekvensene er langvarige og alvorlige, både for samfunnet og de unge selv. I boken gir de unge en rekke forslag til hvordan deres situasjon kan endres. Løsninger de unge selv foreslår skiller seg ut fra dem som samfunnet og staten kommer med.

Avbrutt utdannelse, vanskeligheter med å komme inn på arbeidsmarkedet, psykiske problemer og dårlig trivsel er noe av det unge i Norden kjemper mot og som får dem til å gli ut av fellesskapet. Når først de står utenfor, er det uhyre vanskelig å finne veien inn igjen. Samtidig koster de samfunnet både penger og ressurser.

Boken Unge, udenforskab og social forandring forteller om vanskelighetene som unge opplever i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Den utgis på det danske forlaget Frydenlund

 

Forside av boka Unge, udenforskab og social forandring.

Professor Ingunn Studsrød er medforfatter i boken.