MENY

LEAN MANAGEMENT (5 sp) Markedet er stadig i endring og det krever grunnleggende kunnskap om å drive effektiv ledelse. Lean kan bidra til å forbedre virksomheten din med fokus på tid, verdi og kvalitet.

LEAN-begrepet er hentet fra ledelsesteori og kom i bruk på 1990-tallet. Metoden fokuserer på å eliminere såkalt sløsing (waste) og ser på kundens opplevelse av produktets verdi fremfor kostnadselementer. Målet er å forbedre den bedriftsøkonomiske lønnsomheten og å skape merverdi med mindre innsats av ressurser.

Om foreleseren

Kurset ledes av professor Jan Frick, som til daglig holder til på Handelshøgskolen ved UiS (HH-UiS).
Han har mange års erfaring fra LEAN-arbeid gjennom forskning ved universitetet, samt flere styreverv og medeierskap i ulike bedrifter.

Innhold og emnebeskrivelse

Hvordan skape en effektiv bedrift gjennom å implementere LEAN? Kurset gir en grunnleggende kunnskap om Lean og hvordan Lean-metoder kan forbedre en virksomhet. Det vil blant annet være fokus på begrepet "House of LEAN", kontinuerlig forbedring, kundefokusert kvalitet, omstillingstid, vedlikehold, standardoperasjoner, LEAN-produksjonsplanlegging samt gjennomgang av metoder med fokus på A-3 med verdikjede, årsak/virkning Muda/Muri/Mura, mm.

I kurset benytter kursdeltakerne case-eksempler fra egne bedrifter og det vil være 2 eksterne bedriftsbesøk.
Det vil være gruppearbeid.

For detaljert emneplan - klikk her (med forbehold om endringer)

Undervisningssted

Universitetet i Stavanger

Undervisningsdager

Kurset avholdes over 5 samlinger à 1 dag samt 2 bedriftsbesøk:
Undervisningsdagen starter i uke 17, våren 2020.
Undervisningen forgår kl. 14.00 - 18.00, også bedriftsbesøkene.

Eksamen

Det avholdes individuell muntlig eksamen. Dato(er) er under planlegging.

Påmelding

For mer informasjon om pris, opptakskrav, påmeldings- og betalingsbetingelser, etc. se menyene til venstre.

Med forbehold om endringer.

Publisert 13.11.2019