MENY

GRUNNLEGGENDE HMS-LEDELSE (bacheloremne): Dette kurset er nettbasert. Kurset møter myndighetenes krav til HMS-opplæring av ledere, verneombud og HMS-ansvarlige.

5 studiepoeng

Dette kurset er nå fulltegnet. Kurset tilbys fortsatt, men da som betalingskurs. Klikk her for mer informasjon.

Dette nettbaserte kurset i Grunnleggende HMS-ledelse gjør det mulig for deg å legge undervisningen til et tidspunkt som passer deg i en travel hverdag. Du velger selv når du vil begynne på kurset og når du vil gjøre deg ferdig.

Kurset gir deg bred kunnskap om problemstillinger knyttet til organisatorisk bærekraft og ledelse av HMS. Du får teoretisk, metodisk og operativ kunnskap om systematisk HMS-forbedring. I tillegg lærer du å bruke faglitteraturen til å løse praktiske og teoretiske problemstillinger, og til å gjøre begrunnede HMS-beslutninger.

Etter kurset vil du kunne planlegge og gjennomføre varierte arbeidsoppgaver og prosjekter, i tråd med kravene i HMS-lovgivningen.

Klikk her for å lese hele emnebeskrivelsen.

Innhold

Kurset tilsvarer 40 timers undervisning, og består av fem moduler.

 • Modul 1: HMS-ledelse som studieemne
 • Modul 2: Arbeidsmiljøloven – bærebjelke i alt HMS-arbeid
 • Modul 3: Den ansatte som ressurs i HMS-arbeidet
 • Modul 4: HMS-arbeidets verktøykasse
 • Modul 5: Moderne og bærekraftig HMS-ledelse

Lurer du på hvorfor du bør ta kurset med studiepoeng? Les gjerne denne artikkelen: Hva skal du med studiepoeng når du allerede har en jobb

Målgrupper

Kurset passer for alle som har ansvar knyttet til HMS i en bedrift, som for eksempel: 

 • Toppledere
 • Verneombud
 • Bedriftshelsetjenesten
 • HMS-rådgivere
 • Lærere

Kurset passer også for personer som ønsker å kunne søke jobber med HMS-ansvar.

Foreleser

Kurset holdes av professor emeritus Jan Erik Karlsen, som har lang erfaring innenfor fagfeltet, og har publisert en rekke artikler og bøker om HMS. Les mer om ham her.

Slik foregår undervisningen

Når du har meldt deg på, får du tilgang til nettportalen du skal bruke. Her finnes all informasjonen du trenger for å gjennomføre kurset. Videoforelesninger med nedlastbare presentasjoner fra forelesningen, selvtester m.m. Pensumlitteratur kan for eksempel bestilles her: https://sisbok.haugenbok.no/ .

Du velger selv når du vil studere og i hvilket tempo.

Eksamen

En ukes hjemmeeksamen som vurderes av en sensor. Du velger mellom to eksamenstidspunkt:

 • 25. september, eller
 • 20. november

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse (se nedenfor). Søkere til universitet og høgskoler må også dekke norskkravet.

Vedr. realfagskompetanse: Søkere som er 25 år eller mer, og som ikke kan dokumentere generell studiekompetanse, har krav på å få vurdert om de er studiekvalifisert på bakgrunn av realkompetanse. Universitetet i Stavanger har selv myndighet til å vurdere hva som er nødvendige kvalifikasjoner. Ta kontakt med oss på evu@uis.no for nærmere informasjon.

Kurstilbudene vil være for alle som oppfyller opptakskravet, men ved fulltegnet kurs vil helt eller delvis ledige/permitterte bli prioritert. 

Praktisk gjennomføring

Det er nødvendig med egen PC for å kunne gjennomføre kurset. Det er en fordel om dette er en privat PC, fordi din jobb-PC kan ha installert brannmurer eller andre sikkerhetsbegrensninger som kan hindre deg i å logge på UiS sine digitale løsninger eller plattformer.

Med forbehold om endringer.


Kontaktperson: Administrativt ansvarlig: Karsten Tillerli, epost: karsten.tillerli@uis.no, telefon:5183 3046 / 404 78 378.

Publisert 08.09.2020