MENY

Universitet i Stavanger tilbyr, i samarbeid med digitalbyrået Synlighet AS, en kurspakke for deg som er interessert i kommunikasjon og markedsføring, og som ønsker å lære mer om mulighetene i digitale kanaler. I kurspakke 1 (à 5 kurs) får du en grunnleggende innføring i viktige fagområder som annonsering i søkeresultatet, søkemotoroptimalisering, sosiale kanaler og webanalyse, viktigheten av å forstå hva som skjer på nettstedet ditt. Kursene passer for deg som ønsker å lære mer om markedsføring og kommunikasjon i digitale kanaler. Kursene er gratis for deg som kan dokumentere arbeidsledighet eller permittering, og er et ledd i myndighetenes satsning for å øke kompetansen for deg som er rammet.

0 studiepoeng

Hvordan skal du jobbe for at akkurat ditt nettstedet blir synlig organisk (ikke betalt) i søkeresultatet?

I dag er «google» et begrep og noe vi gjør hver dag, flere ganger om dagen, når vi leter etter et svar, et produkt eller en tjeneste. Hva som kommer opp i søkeresultatet er ikke tilfeldig. På samme måte som vi ønsker det beste svaret på det vi lurer på, ønsker Google å gi oss det mest presise svaret. Google har derfor, over tid, utviklet langt over 200 algoritmer eller regneregler som bestemmer hvilke nettsider som skal vises når vi googler. For at ditt nettsted skal være med i konkurransen om hva som vises i søkeresultatet, må nettstedet optimaliseres for søkemotoren. På dette kurset lærer du mer om hva som skal til:

  • Søkeord, søkeordsstrategi og sidestruktur på nettstedet
  • Onpage optimalisering: tittel, URL-struktur, H1, brødtekst og bildetekst
  • Viktighet av lenker og lenkebygging
  • Teknisk SEO som HTML markup, indeksering med videre

På dette kurset lærer du de viktigste grepene for at et nettsted eller innholdet på nettstedet skal bli synlig for de som leter etter det du tilbyr.

Kursdatoer:

Torsdag 20. august og fredag 21. august (09.00 – 12.00 hver dag).

Gjennomføring:

Hvert kurs holdes over to dagers varighet, totalt 6 timer (09.00 – 12.00 hver dag).

  • Verktøy: Zoom (online)
  • Legger opp til pause hver time
  • Dialog og mulighet for å stille spørsmål underveis

Kurstilbudene vil være for alle som oppfyller opptakskravet, men ved fulltegnet kurs vil helt eller delvis ledige/permitterte bli prioritert. 

Publisert 14.08.2020