Entreprenørskap og innovasjon i hotell- og reiselivsnæringen

Entreprenørskap og innovasjon var temaet for høstens andre European Hospitality Forum som gikk av stabelen fredag 28. oktober ved Norsk Hotellhøgskole. Mona Anita Olsen, direktør for Cornell sitt Institutt for Entreprenørskap, og entreprenører fra vår egen næring snakket om sine erfaringer med entreprenørskap og innovasjon i utdanning som strategi i praktisk arbeid.

På dette European Hospitality Forum møtte akademia hotell- og reiselivsbransjen i spennende dialog om entreprenørskap og innovasjon.

Mona Anita Olsen er tidligere Fulbright stipendiat ved Norsk Hotellhøgskole, der hun holdt til da hun fullførte sin PhD i Utdanning med fokus på entreprenørskap. I tillegg til å lede Cornell sitt Institutt for Entreprenørskap har hun bygd opp en kursrekke i entreprenørskap der hun også underviser Cornell sine hotellstudenter. Alle studentene ved Cornell får mulighet til å ta Gallups test Entrepreneurial Profile 10, der de bruker resultatene til å rådgi studentene til hvordan de best kan utnytte sine talenter og styrke sine svake sider i løpet av studietiden.

Vi hadde to entreprenører med på seminaret. Håkon Lund fra Lund Gruppen og Kongeparken fortalte om sine erfaringer med entreprenørskap og innovasjon i det daglige arbeidet. Han la spesielt vekt på viktigheten av små, kontinuerlige forbedringer, og fortalte om hvordan han hver dag spør sine nærmeste medarbeidere «Hvordan kan vi gjøre ting litt bedre enn i går?». Dette har vært suksessoppskriften for hvordan Lund har klart å snu røde tall til lønnsomme publikumsopplevelser. Bjørn Erik Julseth representerte en annen type entreprenør. Han har over 25 års erfaring fra cruise-industrien som hotelldirektør på Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean Cruise Line og Hurtigruten, samt fra oppstart av eget firma som Shipping Agent. Sommeren 2016 arrangerte han Rig-spotting-cruise i Nordsjøen. Julseth fortalte entusiastisk om hvordan han har utfordret en tradisjonell skipsindustri, men også om hvordan det kan være utfordrende å få med seg viktige beslutningstakere når dine ideer er for innovative.

(Les mer om Lund Gruppen og Kongeparken i Stavanger Aftenblad eller Dagens Næringsliv.)

drage