MENY

DDV – framtidens klasserom

I didaktisk digitalt verksted (DDV) finnes det VR, Little Bits, 3D-printere, gamingmaskiner, ebeam, fotoustyr, roboter og smarttavler – for å nevne noe. Her kan du lese mer om verkstedet og hvordan du kan bruke det i studiehverdagen din.

 • DDV er en annerledes læringsarena med soner for utforskning og eksperimentering og for deling i plenum, og som inneholder alt mulig utstyr fra spillmaskiner til 3D-printere.
  DDV er en annerledes læringsarena med soner for utforskning og eksperimentering og for deling i plenum, og som inneholder alt mulig utstyr fra spillmaskiner til 3D-printere.
 • DDV er multimedierom hvor du får tilgang til den nyeste teknologien, og hvor det skal være mulighet til å lære, utforske og utfordre undervisning ved bruk av digitale verktøy og teknologi.
  DDV er multimedierom hvor du får tilgang til den nyeste teknologien, og hvor det skal være mulighet til å lære, utforske og utfordre undervisning ved bruk av digitale verktøy og teknologi.
 • Det digitale verkstedet er laget spesielt med tanke på lærerutdanning, og alle de digitale verktøy som er tilgjengelig skal kunne brukes i undervisningssammenheng.
  Det digitale verkstedet er laget spesielt med tanke på lærerutdanning, og alle de digitale verktøy som er tilgjengelig skal kunne brukes i undervisningssammenheng.
 • I rommet finnes det flere datamaskiner, spesielt egnet for gaming, en 3D-printer, et makerspace-board, flere arbeidsområder, en ebeam, fotoustyr, roboter, LittleBits (digital Lego) og en smarttavle – for å nevne noe.
  I rommet finnes det flere datamaskiner, spesielt egnet for gaming, en 3D-printer, et makerspace-board, flere arbeidsområder, en ebeam, fotoustyr, roboter, LittleBits (digital Lego) og en smarttavle – for å nevne noe.
 • En av DDV's studentassistenter er i gang med å teste ut VR-briller.
  En av DDV's studentassistenter er i gang med å teste ut VR-briller.
 • Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø fikk teste ut digitale læremidler i DDV-en.
  Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø fikk teste ut digitale læremidler i DDV-en.

Didaktisk digitalt verksted (DDV) er en annerledes læringsarena med soner for utforskning og eksperimentering og for deling i plenum.  Verkstedet inneholder alt mulig utstyr fra spillmaskiner til 3D-printer og VR-briller og makerspace, samt muligheter for å koble skjermframvisning til enkelte maskiner eller nettbrett. Tankegangen er å gi lærerutdanningene en smakebit på fremtidens klasserom.

DDV er laget spesielt med tanke på lærerutdanning, og alle de digitale verktøy som er tilgjengelig skal kunne brukes i undervisningssammenheng. Målet er å legge til rette for at studentene skal kunne reflektere over prosesser, læring, kompetanser, didaktikk og pedagogikk og på den måten ha mulighet til å utvikle sine profesjonsfaglige didaktiske kompetanser. 

Rommet er delt inn i 3 ulike soner, som er er velegnet til ulike aktiviteter:

 1. Wild Child (utforsking, deling og kritisk tenking)
 2. Make it (makerspace, koding, 3D-print)
 3. Game on (dataspill, VR, Adobe)

Book rommet, eller delta på kurs

DDV kan brukes av lærerstudenter og ansatte ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora når som helst. Det er også mulig å reservere rommet til undervisning gjennom TimeEdit. Det er åpent for deltakelse på ulike kurs, og det er mulig å bruke rommet til for eksempel lyd- og bilderedigering, videospilling, 3D-printing, koding og programmering. Det er også kjøpt inn roboter, droner og filmkamera.

Du trenger ingen forhåndskunnskaper for å ta i bruk DDV. Det er bare å komme innom så vil du bli møtt av hyggelige og flinke studentassistenter, IT-lærling og andre som vil vise deg fremtidens muligheter. Selv om verkstedet er primært mynta på studenter og ansatte ved UH-fakultetet, er andre interesserte også selvsagt velkomne innom.