Fotokonkurranse: Del din immigrasjonshistorie

Hva er din immigrasjonshistorie? Har du lyst til å dele dine erfaringer med å flytte til Norge? Gjennom prosjektet “Vår migrasjonshistorie”, ønsker forskere fra Universitetet i Stavanger å dokumentere dine livserfaringer med immigrasjon.

• My parents work in Norway.png (rw_largeArt_768).png
  • In Poland you are with family.png (rw_largeArt_768).png
  • Måne.png (rw_largeArt_768).png
  • Dream of true love.png (rw_largeArt_768).png

Sammen med en spørreundersøkelse som kartlegger erfaringene, utfordringene, bidragene, og støttesystemene som immigranter i Norge møter, ønsker vi også din hjelp med å fange disse gjennom bilder. Les mer om forskningsprosjektet bak fotokonkurransen. Bildene i galleriet ovenfor er reelle eksempler på bilder knyttet til immigrasjonshistorier, fra et tilsvarende prosjekt i regi av MUST i fjor.

Del et bilde av noe meningsfylt for deg, noe som er viktig eller symbolsk fra dine erfaringer i Norge. Send den til mylivedexperience@uis.no og skriv gjerne en kort historie eller beskrivelse av bildet! Du kan for eksempel starte med “jeg husker når…”

Gavekort til heldige vinnere

Utvalgte bilder vil bli en del av vår digitale historiefortelling "Vår migrasjonshistorie" #mylivedexperience. Disse vil vi dele i form av et digitalt galleri på en UiS-nettside etterhvert. Tre utvalgte bilder vil vinne et gavekort på 1000 NOK fra Amfi. Vinnerne vil bli kåret på FNs offisielle internasjonale migrasjons dag (18 Desember 2020).

Vi setter veldig stor pris på det om du vil dele denne posten og vår emneknagg (#mylivedexperience) på sosiale media. NB: Husk at bildet/bildene du laster opp ikke kan være av personer som ikke har gitt sitt samtykke til å bli fotografert.

Lykke til, vi gleder oss til å se bildene dine!

Samarbeid med MUST og skoler

Postdoktor Linn Normand er forsker til knyttet Future Past Group ved Institutt for kultur- og språkvitenskap ved Universitetet i Stavanger. Sammen med Stavanger Museum, Kulturhistorisk Avdeling, og seks faglærere og klasser fra Sola og St Svithun videregående skoler driver hun et prosjekt for å dokumentere innvandringen til Stavanger og regionen rundt. Prosjektet samarbeider også med den prisbelønte iranske tegneserieskaperen og tidligere ICORN-fribykunster, Ali Dorani

- For å gjennomføre dette viktige og ressurskrevende arbeidet og nå ut til flest mulige informanter, har vi laget en  spørreundersøkelse, forteller Normand. Hun oppfordrer alle som har en migrasjonshistorie, både til å fylle ut spørreundersøkelsen og dele bilder.

Formålet med prosjektet er å få økt kunnskap om hvordan innvandrere opplever livet i Stavangerregionen og Norge generelt, og er del av lærerutdanningsnettverket til Dembra-satsningen og arbeidet i forskergruppen som jobber med demokrati og medborgerskap (DEMCI) programområdet ved UiS.

- Dette er del av et større forskningsprosjekt «Documenting the undocumented: Immigrant voices of past and present», som er delfinansiert av Peder Sather Grant ved UC Berkeley, og  der vi jobber sammen med interesserte og studenter både på videregående-, bachelor- og masternivå på begge sider av Atlanteren, sier Normand.

Funnene vil etterhvert bli både publisert i vitenskapelige publikasjoner, men det er også tenkt at materialet skal brukes i undervisningskontekst. Den digitale bildeutstillingen er del av dette, og det samme gjelder en utstilling ved Stavanger museum.

- Målet er å få fram minoritetsperspektiver på erfaringer med å innvandre til Norge, avslutter Linn Normand.