Opprykk til professor

Arne Jakobsen er blitt tildelt personlig opprykk til professor i matematikkdidaktikk.

Bildet viser Arne Jakobsen. Arne Jakobsen her avbildet sammen med sine internasjonale kolleger fra Malawi.

Arne Jakobsen ved Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk har blitt tildelt personlig opprykk til professor i matematikkdidaktikk.

Initiativtaker til master i matematikkdidaktikk

Arne Jakobsen har doktorgrad i matematikk fra Norges Tekniske Høgskole (1994) og har vært ansatt som førsteamanuensis ved Universitet i Stavanger, Institutt for grunnskolelærerutdanning siden 2003. Jakobsen har tidligere jobbet ved NTNU, UiA, Statistisk sentralbyrå, Smedvig Technologies og TietoEnator.

Jakobsen var initiativtaker til universitetets masterstudium i matematikkdidaktikk, og er aktiv innen fagmiljøets forskning knyttet til læreres undervisningskunnskap i matematikk. Han har vært sporleder i den nasjonale forskerskolen for utdanningsforskning (NATED) og er ellers aktiv nasjonalt og internasjonalt både med forskningsprosjekter og studentutveksling.

Leder NORHED-prosjekter

Jakobsen er prosjektleder for NORHED-prosjektet “Improving quality and capacity of mathematics teacher education in Malawi”, (16,5 millioner kr i perioden 2013-2018).

Nylig ble det også tildelt midler til et nytt NORHED prosjekt “Strengthening numeracy in early years primary education through professional development of teachers” (15 millioner kr i perioden 2017-2021). Begge prosjektene er samarbeidsprosjekter med Universitetet i Malawi.