Tatt opp som komitémedlem i det Svenske vitenskapsrådet

– Det er selvsagt stor stas å bli spurt, sier professor Arne Jakobsen. Han fikk tidligere i vår en forespørsel fra Det svenske vitenskapsrådet om å stille som medlem i komitéen som skal arbeide med emnedidaktikk.

Bildet viser Arne Jakobsen sammen med internasjonale kolleger i Malawi-prosjektet. Arne Jakobsen (i midten) sammen med kolleger i Malawi-prosjektet.

Det var i februar at UiS-professor Arne Jakobsen først hørte fra «Vetenskapsrådet» (Det svenske vitenskapsrådet), Sveriges svar på Norges forskningsråd (Forskningsrådet).

– Spennende mulighet

Det svenske vitenskapsrådet ønsket at han skulle stille i 3 år som komitémedlem i faggruppen som skal vurdere søknader innen kategorien «ämnesdidaktikk», eller emnedidaktikk.

– Dette er en veldig spennende mulighet, og jeg tror det kan være en nyttig erfaring å ha med seg videre, sier Jakobsen.

Han blir ett av to norske medlemmer i en faggruppe på 12. Det er medlemmer fra de ulike nordiske landene i hver faggruppe, forteller Jakobsen.

Sommerlektyren på plass

Faggruppen hadde et forbedrende møte i mai, og skal ha et nytt møte i Stockholm i august. Der skal de gå igjennom og vurdere rundt 50 søknader.

– Jeg har i hvert fall sommerlektyren på plass når jeg nå skal ta til på ferie, ler Jakobsen, som må bruke sommeren til å lese grundig igjennom 13 søknader.

Jakobsen er professor i matematikkdidaktikk ved Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk ved Universitetet i Stavanger. Han underviser til daglig studenter som tar en master i Utdanningsvitenskap, matematikkdidaktikk, og er i tillegg involvert i flere forskningsprosjekter.

Tekst og foto: Maria Gilje Torheim

Bildet viser Arne Jakobsen, som er er professor i matematikkdidaktikk ved UiS.

Arne Jakobsen er professor i matematikkdidaktikk. Foto: UiS.