UiS vert for nasjonale PhD-dager (NATED)

For sjette år på rad arrangeres nasjonale PhD-dager som inngår i forskerskolen NATED (National graduate school in educational research). I år er det Universitetet i Stavanger som står som vertskap.

Nesten 100 deltagere, som representerer alle universitetene i Norge og en høgskole, er samlet for å diskutere utdanningsvitenskap som forskningsfelt.

Fokus er på PhD-kandidater som presenterer sin forskning og får feedback fra medstudenter og seniorforskere. I tillegg deltar to vitenskapelige superstjerner fra USA, innen to ulike forskningsfelt, Patricia Alexander og Sheila Slaughter.

Forskerskolen NATED er finansiert av Norges forskningsråd fra 2009 til 2016. Siktemålet er å styrke kvaliteten på norsk utdanningsvitenskaplig forskning og internasjonale orientering. De nasjonale PhD-dagene er et viktig virkemiddel for å lykkes med disse ambisjonene.

Patricia Alexander

Professor Patricia Alexander fra University of Maryland hadde innlegg på første dag av NATED.