MENY

Utforsket lærermulighetene

Stine Log og Ster-Katrin Helland har bestemt seg for å bli lærere. På Åpen dag fant de ut mer om mulighetene de har gjennom lærerutdanningene ved UiS.

Stine Log og Ster-Katrin Helland har allerede bestemt seg for å ta lærerutdanning.

Tirsdag 11.mars var Åpen dag ved Universitetet i Stavanger. Elever fra videregående skoler i regionen fikk informasjon om studiene som tilbys ved Universitetet i Stavanger.

Stine Log og Ster-Katrin Helland vet at de vil bli lærere.
- Jeg har lyst å jobbe med de minste barna og har allerede søkt Grunnskolelærerutdanning trinn 1 – 7. Da jeg var i praksis ble jeg knyttet til barna på en helt spesiell måte. Det er en spesiell følelse å jobbe med de minste som gleder seg til å gå på skolen og har lyst å lære. Å undervise disse er både gøy og givende, sier Helland.

Forme framtiden
De to går siste året på videregående skole og er opptatt av å velge et yrke de kan trives med i framtiden.
- Mange i klassen vet ikke hva de vil ennå. Jeg tror de som velger utdanning bare på grunn av lønn, kommer til å andre senere. Jeg vil bli lærer fordi jeg da kan være med å hjelpe andre ogforme framtiden, sier Log.

De brukte Åpen dag til å finne ut mer om valgmulighetene innenfor lærerutdanningene ved UiS. Helland peiler seg inn mot en master i utdanningsvitenskap med matematikkdidaktikk.
- Det har jeg lyst til fordi jeg selv slet med matematikk på barneskolen, og jeg har sett mange andre som synes det er vanskelig. Jeg har lyst å gjøre matematikk kjekt og gi elevene positive erfaringer med faget, sier Helland.

Log vurderer å gå videre på et område hun brenner spesielt for.
- Jeg er veldig opptatt av mobbing og har lyst å spesialisere meg innenfor det, sier hun.

 - Garantert jobb
Når de begynner på UiS vil de bli tatt godt imot, lover GLU-studentene Nina Simonsen, Øyvind Keilen og Anne Hong som sto på stand for grunnskolelærerutdanningene under Åpen dag. For dem var det viktig å få fram at læreryrket er kjekt, variert og utfordrende, i tillegg til at det gir mye tilbake.
- Å se gleden hos en elev som forstår noe, er givende. Når elevene lykkes, har du lykkes, sier Simonsen.

De legger også vekt på tryggheten om at de ikke utdanner seg til arbeidsledighet.
- Det er betryggende å vite at du så å si er garantert jobb. Selv om det er nedgang i andre bransjer, vil det alltid være behov for lærere, sier Keilen.

Mange nysgjerrige elever hadde spørsmål til lærerstudentene. De lurte blant annet på om studiet er vanskelig.
- Vi svarer at det henger sammen med om man har interesse for fagene. Da er det enklere, men uansett kan man ikke slappe av for mye. Når det gjelder studentmiljøet, har vi mye sosialt og de som kommer hit som lærerstudenter blir tatt godt imot, sier Keilen.