MENY

App'er som hjelper deg å artsbestemme

Naturfag og artskunnskap er en del av barnehagelærerutdanningen ved Universitetet i Stavanger (UiS). Mange av studentene synes artskunnskap er vanskelig og klarer ikke finne motivasjon til å lære om et tema som de opplever som krevende. Løsningen har blitt en serie app'er som lærer studenter og andre interesserte å identifisere det de kommer over ute i naturen, det seg være i strandkanten eller på tur i skogen.

 • Ikon blomst på grønn bakgrunn

  Spiselige vekster i naturen

  Appen «Spiselige vekster i naturen» tar for seg et utvalg av vanlige norske spiselige vekster. Hensikten er å gi brukeren en begynnende innsikt i noe av det mangfoldet norsk natur har å by på. Appen inneholder en quiz, som kan brukes for å teste og trene opp egen kunnskap, samt mange nyttige oppskrifter. Appen er laget for studenter tilknyttet barnehage- og grunnskolelærerutdanningen ved Universitetet i Stavanger, men kan også være nyttig for andre som ønsker å lære mer om spiselige vekster i norsk natur.

  Last ned: 

 • Ikon av blad fra tre

  Treslag – på tur i skogen

  «Treslag-appen» er en enkel og grei måte å lære seg de vanligste trær i norsk natur. Appen hjelper deg til å gjenkjenne de vanligste trærne man finner på tur i skog og park. Appen inneholder også en quiz som kan brukes til å teste din artskunnskap. Videre inneholder appen en utprintbar PDF-oversikt over alle de tresortene som vi har tatt med. Appen er laget for barnehagelærerstudenter ved Universitetet i Stavanger, men er nyttig for både barn og voksne som ønsker å lære mer om trær.

  Last ned app'en: 

 • Ikon av fugl på grein

  Fugler i nærmiljøet

  Appen «Fugler i nærmiljøet» er laget for studenter tilknyttet barnehagelærerutdanningen ved Universitetet i Stavanger, men kan også være nyttig for andre som ønsker å lære mer om fugler. Appen tar for seg et utvalg av de vanligste fuglene i norsk natur. Fuglenes utseende beskrives og vises med bilde og et eksempel på fuglens lyd er inkludert. Hensikten er å gjøre brukeren bedre i stand til å gjenkjenne noen av de vanligste fuglene vi har i Norge. Appen inneholder også to quizer for å teste og trene opp egen artskunnskap. Videre inneholder appen to plansjer. «De fleste kan fly» tar for seg karakteristiske tilpasninger i fuglers anatomi og fysiologi som gjør dem tilpasset til å kunne fly. «Hvor på fuglen» tar for seg navnsetting av de ulike delene av fuglen. Bakgrunnslitteratur er oppgitt under «Les mer».

  Last ned app'en: 

 • Ikon, krabbe på blå bakgrunn

  Strandkanten på fjæretur

  Naturfag og artskunnskap (småkryp, marinbiologi, fugler og planter) er en del av pensum i førskolelærerutdanningen. Nå kan studentene teste sine artskunnskaper om marine arter ved hjelp av appen "Strandkanten".

  Her kan du lære mer om tang, snegler, skjell og andre dyr du kan finne i strandkanten. 

  Last ned app'en her: