MENY

Artistic research

Artistic research er likestilt med forskning i Lov om universiteter og høgskoler. I dette emnet får studenten innføring i hva artistic research er. Emnet inneholder en presentasjon av begrepet artistic research og så en rekke med presentasjoner av forskjellige kunstnere og deres metoder for å undersøke eget kunstverk og egne kunstneriske prosesser. Etter end gjennomføring av emnet skal studenten ha fått kjennskap til begrepet og også ha tilegnet seg noen grunnleggende metoder som de kan bruke i eget arbeid.

IMDs frise
 • Siri Dybwik

  Siri Dybwik

  Faglig leder - dans
  Professor

  Siri Dybwik er professor og faglig leder for bachelorprogrammet i dans ved Fakultet for utøvende kunstfag. Hennes undervisningsområder er samtidsdans og repertoar og formidling. Hun er også ansvarlig for Sommerakademiet i dans.

  Hun driver samtidsdanskompaniet dybwikdans som turnerer nasjonalt og internasjonalt med sceneproduksjoner for barn. I sitt kunstneriske utviklingsarbeid undersøker hun utøveren sin rolle, spesielt knyttet til valg i fremførelsesøyeblikket. Utøveren dokumenteres eksplisitt gjennom skriftlig dokumentasjon som både baserer seg på intervjuer og også tekstlige bidrag fra utøveren. 

  Siri Dybwik har vært engasjert i Program for kunstnerisk utviklingsarbeid i perioden 2010-2015.

  For mer informasjon om kunstnerisk arbeid:

  http://www.dybwikdans.no/

  siri.dybwik@uis.no