Åpent program i Dirigentuka 2018

Dirigentuka 2018 har spennende foredrag, workshops og konserter som er åpne for alle, deriblant Avslutningskonsert med Stavanger Brass Band fredag 10. august.

Illustrasjonsbilde: Dirigent

Dirigentuka finner sted i Fakultet for utøvende kunstfag sine lokaler i Bjergsted. Avslutningskonserten er gratis. Foredrag og workshop koster kr 100,- Det er mulig å Vippse eller betale med kort.

Prøveteknikk

Mandag 10:45-11:15 i Lille Konsertsal (LKS)

Foredragsholder: Bjarte Engeset

Bjarte Engeset, lærer på Stavanger Brass Band-kurset, holder et kort foredrag om prøveteknikk rett etter årets velkomsthilsen. Bjarte har studert direksjon med Jorma Panula ved Sibelius-akademiet. Han har også studert ved det berømte dirigentseminaret i Tanglewood i USA med lærere som Seiji Ozawa, Gustav Meier, Simon Rattle og Marek Janowski. Bjarte er sjefsdirigent i Kongelige Norske Marines Musikkorps og har vært sjefdirigent og kunstnerisk leder for Tromsø Symfoniorkester og for Det Norske Blåseensemble. I en årrekke var han kunstnerisk leder for Nordlysfestivalen og Opera Nord og permanent gjestedirigent for det Flamske Radio Symfoniorkester

Det handler om ledelse

Tirsdag kl. 13:00-14:00 i Lille Konsertsal (LKS)

Foredragsholder: Espen Oppedal

Tryg-leder Espen Oppedal trekker paralleller mellom dirigenten i korpset og lederen for en stor bedrift. Hvordan kan man som dirigent utvikle sine evner utover det dirigenttekniske for å nå sine mål? Espen Oppedal er til daglig toppsjef i Tryg Forsikring Norge. Han har vært korpsdirigent siden 18-årsalderen, og har i en årrekke dirigert skole- og amatørkorps i både Norge og Danmark.

Samspill, musisk belyst

Onsdag foredrag kl 13:00-14:00 i Lille Konsertsal (LKS)

Foredragsholder: Jon-Roar Bjørkvold

Jon-Roar Bjørkvold holder et foredrag med utgangspunkt i en av sine bøker Det musiske menneske. Her ser han nærmere på musikkbegrepet og samspillet mellom lærer og elev. Jon-Roar Bjørkvold er professor i musikvitenskap ved UiO og har skrevet doktorgrad om barn og spontansang. Han begynte karrieren med sju år i Sinsen skoles guttemusikkorps med trombone som sitt instrument. Han har skrevet en rekke bøker, blant dem Barnas Egen Sangbok, Det musiske menneske og Grunntonen, små sanger, mektige spor.

Introduksjon til Timani

Torsdag foredrag kl 13:00-14:00 i Lille konsertsal (LKS)

Foredragsholder: Lotta Karlsson

Hvordan kan du ta i bruk kroppens potensiale til å musisere? I Timani lærer du grunnleggende bevegelseslære i relasjon til musikalsk uttrykk og teknikk. Lotta Karlsson er pianist, sanger og komponist med grad fra Barratt Due musikkinstitutt. Hun har seks års studier innen Timani ved Timani-akademiet i Oslo og har siden undervist et hundretalls personer innen Timani, både instrumentalister, sangere og dirigenter, fra nybegynnere til topputøvere. Til daglig underviser hun i Timani ved UiT, i tillegg til å holde kurs og workshops både i Norge og utlandet.

Konsertproduksjon

Torsdag kl. 18:00-21:00 i 1301

Foredragsholder: Eline Moe Melgalvis

Hvordan lage drømmekonserten? Eline Moe Melgalvis tar oss med fra A til Å i hvordan produsere en konsert. Melgalvis er prosjektansvarlig i Dextra Musica og har bakgrunn som blant annet daglig leder i Oslo musikkråd og styreleder i Norsk musikkråd og Kulturaliansen. Hun har de siste ti årene holdt ulike arrangørkurs i inn og utland og forelest i entreprenørskap og festivalproduksjon på Barratt Due musikkinstitutt.

Avslutningskonsert Dirigentuka

Fredag kl. 19.30 - 22.00 i Lille Konsertsal (LKS)

Dirigentuka 2018 avsluttes med konsert med Stavanger Brass Band og ti forhåndsutvalgte dirigenter fra årets kurs. Programmet på konserten er Resurgam av Eric Ball, Suite from West Side Story og Candide Suite av Leonard Bernstein og A Moorside Suite av Gustav Holst. Konserten er gratis!