Årets Shellprisvinnere

A/S Norske Shell har også i år stilt midler til disposisjon for utdeling av en Shellpris og ett eller to stipendier til unge musikkutøvere/studenter innen klassisk musikk og med tilknytning til Rogaland.

Årets vinnere: Brage T. Søfteland Sæbø - fiolin (reisestipend), Kristina O. Vårlid - gitar (reisestipend) og Shellprisvinner Srdjana Jovanovic (klaver).

Institutt for musikk og dans ved Universitetet i Stavanger forestår utdelingen. Tilknytningen til Rogaland defineres som enten født/oppvokst i Rogaland, eller å ha virket i Rogalands musikkliv i mer enn to år.

Årets Shell pris vinner er pianisten Srdjana Jovanović (26). Prisen er på kr.150.000.- samt at hun får laget en presentasjons-CD. Srdjana er født i Beograd og kom til Stavanger som utvekslingsstudent i 2010. Da hadde hun tatt en Bachelorutdanning på universitetet i Beograd og startet på sin Master i utøvende fag ved Institutt for musikk og dans med prof. Håkon Austbø som lærer. Nå i vår avslutter hun med en postgraduate diploma.  Srdjana har vært mye benyttet som akkompagnatør og solist både i regionen og på konsertturneer i Nederland, Serbia, Kroatia, Italia, Ungarn og Belgia. Hun har akkompagnert koret i Madlamark kirke og regelmessig presentert solostykker. Srdjana var også akkompagnatør på produksjonen av barneoperaen Brundibar på Bryne (og på operafestival i Oslo), og på Menottis opera «The Telephone» på 16 forestillinger på videregående skoler i regionen. Under Håkon Austbøs kyndige veiledning har Srdjana nådd et internasjonalt nivå som gjør det mulig for henne å påta seg nye engasjementer og ikke minst å delta ved internasjonale festivaler i tiden fremover.

Fiolinisten Brage Toreson Søfteland Sæbø (18) får et reisestipend på kr.50.000.- Brage startet å spille fiolin da han var 4 ½ år og går nå i 2.klasse på Bergen private videregående skole med Per Gisle Haagenrud som lærer. Brage har vært elev på talentprogrammet Unge Musikere ved Griegakademiet og Unge Talenter ved Barratt Due musikkinstitutt (da med Soon Mi-Chung som lærer). Sesongen 2010/2011 deltok han i orkestertalentprogrammet til Stavanger Symfoniorkester, og han har i mange år deltatt på Valdres Sommersymfoni, Norsk Ungdomssymfoniorkester(NUSO) og på Astona International i Sveits. Høsten 2012 fikk han 1.pris i Ungdommens Musikkmesterskap i Oslo, og har vært solist både med Forsvarets Musikkorps Vestlandet og Nord-Rogaland Symfoniorkester.

Gitaristen Kristina Osmundsen Vårlid (19) får et reisestipend på kr.50.000.- Kristina begynte å spille klassisk gitar på kulturskolen som 8 åring og går nå hos prof. Per Kjetil Farstad på Institutt for musikk ved Universitetet i Agder samtidig som hun avslutter videregående skole på Stavanger Katedralskole, avdeling Bjergsted. Hun har allerede deltatt på mesterklasser hos en rekke gitarister og på ulike festivaler og vant to 1.priser og to inspirasjonspriser som solist og kammermusiker i Ungdommens Musikkmesterskap i november 2012.

Alle tre vil delta på årets Shell pris konsert i Sandnes kulturhus søndag 10.november.

Ytterligere opplysninger: Shellpriskoordinator Per Dahl per.dahl@uis.no 90951436

Shell prisen 2013 - Pressemelding