MENY

Lyd- og bildegalleri

Foto: Karina Gytre

Fakultet for utøvende kunstfag holder et høyt aktivitetsnivå og arrangerer årlig cirka 200 konserter og forestillinger.

SE VÅRT BILDEGALLERI

Dans
Alle dansestudentene ved Fakultet for utøvende kunstfag er medlem av Bjergsted Danseensemble. Ensemblet gir flere forestillinger gjennom året, og har de senere år hatt sin store avslutningsforestilling til sommeren i Sandnes kulturhus. Du finner mange flotte bilder fra studentenes ulike koreografier.

Musikk
Fakultetet holder et høyt aktivitetsnivå innen ensemble- og orkesterspill. Vi har jevnlige prosjekter med eget symfoniorkester og diverse blåseensembler, og vi er spesielt stolt av Bjergsted Jazzensemble, Bjergsted Brass Week, Dirigentuka og sangseksjonens årlige operaprosjekt!

Bjergsted Jazzensemble ledes av saksofonist og professor Tor Yttredal. Jazzensemblet har hatt mange ulike prosjekter. Besetningen varierer, men består hovedsakelig av jazzstudenter ved fakultetet. De har også med seg krefter fra den klassiske linjen i Bjergsted, samt innleide profesjonelle musikere. Bjergsted Jazzensemble spilte blant annet under MaiJazz 2011 med luttstjernen Rolf Lislevand. Ensemblet har samarbeidet med mange ulike musikere, fra Richard Bona til Dave Kane, og har spilt alt fra swing til friimprovisert musikk og barokkmusikk. Våre jazzstudenter er ellers meget aktive og holder flere konserter i Stavangerregionen i løpet av studieåret.

Gjennom studieåret har skolen flere prosjekter for messing- og treblåsensembler, samt konserter for sinfonietta- besetning. Disse ledes både av dirigentstudentene og av skolens lærere. De siste årene har dirigentmiljøet fått stadig flere studenter, og har en tett aktivitetskalender som blir toppet med Dirigentuka i Bjergsted i august.

Kammermusikk er en selvsagt del av et klassisk musikkstudium. I tillegg til underskogen av daglige kammermusikkaktiviteter på skolen, inviterer vi også publikum til kammermusikk- konserter med et høyt kunstnerisk nivå.

Den klassiske sangseksjonen ved fakultetet, som ledes av professor Elizabeth Norberg- Schulz og førsteamanuensis Bettina Smith, holder sitt operaprosjekt hver vår.

Se fakultetets innholdsrike og varierte konsertkalender.