Dirigentstudent fra UiS til topps

Aage Richard Meyer, dirigentstudent ved Fakultet for utøvende kunstfag (UiS), gikk til topps i prøvedirigeringen i Bergen Filharmoniske Orkester og blir dermed den nye dirigenten i Karsten Andersen-programmet fra januar 2020.

Aage Richard Meyer - Det er et fantastisk tilbud å få og jeg gleder meg enormt, sier dirigentstudent Aage Richard Meyer. Meyer starter som assistentdirigent ved Bergen Filharmoniske Orkester i januar 2020.

- Dette er en kjempeprestasjon, sier dekan ved Fakultet for utøvende kunstfag, Morten Wensberg. Fakultetets dirigentstudent Aage Richard Meyer ble ansatt som assistentdirigent ved Bergen Filharmoniske Orkester etter å ha gått til topps i orkesterets prøvedirigering i Karsten Andersen-programmet for unge dirigenter onsdag 4. september.

- Konkurransen om denne jobben er stor. Vi ved UiS er veldig stolte og glade på vegne av vår unge maestro, sier Wensberg.

Aage Richard Meyer tar nå Postgraduate Diploma i dirigering ved fakultetet på campus Bjergsted, og har fra før en mastergrad i dirigering - også denne fra Fakultet for utøvende kunstfag (UiS).

- Våre dirigentstudenter har hevdet seg stadig mer, både nasjonalt og internasjonalt de siste årene, og dette er en ny bekreftelse på at fagmiljøet vårt står sterkt. Men aller mest, selvsagt, er dette et resultat av Aages langsiktige og knallharde arbeid, hans talent og hans herlige pågangsmot og lærevillighet, legger Wensberg til.

Edvard Griegs eget orkester

Bergen Filharmoniske Orkester er Norges eldste symfoniorkester, og kalles Edvard Griegs eget orkester. "Harmonien", som orkesteret også går under i hjembyen Bergen, har stolte og sterke tradisjoner - deriblant tradisjoner for å dyrke frem de store talenter. Orkesteret har en helt unik ordning der de tilsetter en fremragende ung dirigent i to til tre år. Programmet er oppkalt etter Karsten Andersen, orkesterets egen legendariske sjefsdirigent i to tiår. Andersen var for øvrig også dirigent for Stavanger Symfoniorkester i mange år.

- Overveldende

Aage Richard Meyer starter opp i januar 2020. Gjennom stillingen som assistentdirigent skal han jobbe i tett samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkesters sjefdirigent, Edward Gardner, orkesterets 101 musikere og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester.

Aage skal være involvert i alle sjefsdirigentens prosjekter. Assistentdirigenten må kunne overta prøver og eventuelt konserter på kort varsel i disse ukene. I tillegg skal han på egenhånd innstudere og dirigere to familiekonserter, fire nyttårskonserter og et antall skolekonserter hver sesong.

- Jeg er egentlig litt overveldet, sier Aage Richard Meyer, og legger til: - Det er et fantastisk tilbud å få og jeg gleder meg enormt til å få jobbe med en så dyktig og imøtekommende dirigent som Edward Gardner og med et så godt orkester som Bergen Filharmoniske. Det blir stort!

Tekst: Agnete in't Veld Bendiksen
Foto: Marius Vervik