Estetikk og kunst for de minste på ICSEI

Professor i dans, Siri Dybwik, foredrar om viktigheten av estetikk og kunst i tidlig barndom på konferansen ICSEI.

Foto av Marie Ronold Mathisen fra Toddlers Room. Fotograf: Rune Bergan Foto av Marie Ronold Mathisen fra Toddlers Room. Fotograf: Rune Bergan

Universitetet i Stavanger er stolte over å være vertskap når ICSEI-konferansen arrangeres i Norge for første gang. Professor i dans, Siri Dybwik, holder i den sammenheng et foredrag om viktigheten av estetikk og kunst i tidlig barndom sammen med forsker Kristin Halle.

– Vi har stilt oss spørsmålet om hva som egentlig er kunst når vi henvender oss til de yngste barna, sier Dybwik.

Hun har turnert rundt i hele Norge, Europa og Asia med forestillinger for barn mellom null og tre år.

– Mitt ønske er å møte barn der de er, og anerkjenne dem som medspillere. Forestillingene våre er interaktive og vårt syn er at også de yngste barna er kompetente i møte med kunst.

Dybwik forteller at de kommer til å lage en liten forestilling av presentasjonen sin under ICSEI. I alle fall nesten.

– Vi skal vise litt av hvordan forestillingene våre er, og viser også litt film slik at de som er på foredraget skjønner mer hva vi jobber med og hvordan.

Stor internasjonal konferanse

Den internasjonale utdanningskonferansen International Congress for School Effectiveness and Improvement (ICSEI) har eksistert i 30 år og er et verdensomfattende nettverk som bringer sammen forskere, praktikere og byråkrater innenfor utdanning.

Den årlige kongressen flytter fra land til land hvert år, og nå er den for første gang til Norge og Stavanger.

Universitetet i Stavanger er vertskap, men organiseringen foregår i tett samarbeid med Utdanningsdirektoratet, Kunnskapssenteret, NTNU, Skolelederforbundet, Utdanningsforbundet, IMTEC og LearnLab. ICSEI går av stabelen 8.–12. januar 2019 og målet er å bidra til økt kvalitet innen utdanning over hele verden.