MENY

Vitnemål og Karakterutskrift

VITNEMÅL

Alle studenter som har fullført en grad får automatisk tilsendt vitnemål. Vitnemålet utstedes av administrasjonen på UH og ESS og sendes i posten til din hjemstedsadresse.

Et vitnemål er et verdipapir som du må ta godt vare på. Vi utsteder bare vitnemålet én gang. Vitnemål er nå tilgjengelige på www.vitnemalsportalen.no.
Fra vitnemålsportalen kan du dele resultater med potensielle arbeidsgivere eller andre relevante parter. Du velger selv hvilke resultater du vil dele og legger inn e-postadresse til mottaker. Du kan bestemme hvor lenge mottaker skal kunne se dine resultater. Du finner også  oversikt over hvilke resultater du tidligere har delt. Vitnemålsportalen genererer en elektronisk lenke som sendes til mottaker via e-post. Mottaker kan også laste ned dine resultater  i form av en PDF. Du slipper å vente på å få tilsendt en karakterutskrift fra lærestedet, og mottaker kan være trygg på at resultatene de mottar er ekte.

Et vitnemål er endelig. Det kan kun endres dersom du har fått godkjent klage på en karakter som inngår i graden. Det er ikke mulig å få utskrevet et nytt ved forbedringer av karakterer på et allerede utstedt vitnemål.

Diploma Supplement

Diploma Supplement er et internasjonalt tillegg til vitnemålet som gir informasjon på engelsk om kvalifikasjonssystemet ved høyere utdanning i Norge.

Alle som fullfører en grad i Norge har rett på Diploma Supplement. Du vil få tilsendt Diploma Supplement sammen med vitnemålet.

NB! Hold til enhver tid dine adresser oppdatert i StudentWeb.

KARAKTERUTSKRIFT
Trenger du fortsatt en karakterutskrift på papir?

Vanlig karakterutskrift bestilles på StudentWeb, ved å gå inn på Bestillinger > Karakterutskrift. Dersom du får problemer med dette på StudentWeb kan du ta kontakt med Servicetorget.

Avsluttende karakterutskrift gis i stedet for vitnemål i noen studie- og fagkombinasjoner. Avsluttende karakterutskrift utstedes av fakultetet ved etterspørsel.