Foredrag og konserter på Dirigentuka

Norges største og mest spennende dirigentkurs arrangeres i Stavanger fra 5. - 9. august. Her er det noe for alle typer dirigenter og flere av foredragene er åpne for alle.

Foredrag og konserter på Dirigentuka Dirigentuka har 110 deltakere og 16 instruktører. Mange norske, men også fra utlandet. Flere av Stavangers dyktige korps - Stavanger Brass Band, Bjergsted Blåseensemble, Stavanger Musikkorps av 1919, Nylund Skolekorps og Stangeland Skolekorps - bidrar som øvingsensembler.

Norges største og mest spennende dirigentkurs arrangeres i Stavanger fra 5. - 9. august. Her er det noe for alle typer dirigenter. Kursdagene er fylt med foredrag, teknikktimer, mesterklasser og alt tenkelig dirigentstoff.

Du kan delta på utvalgte foredrag i løpet av Dirigentuka 2019, selv om du ikke er deltaker på Dirigentuka.

Torstein Aagaard-Nilsen – årets huskomponist

Torstein Aagaard-Nilsen er huskomponist under Dirigentuka 2019 og vil holde flere foredrag og workshops. Torstein er en allsidig musiker med utdannelse fra Universitetet i Bergen og Bergen Musikkonservatorium. Hans produksjon for korps favner bredt, fra bruksmusikk for skolekorps/amatørkorps til konkurranseverk for de aller beste korpsene i verden, bl.a. pliktnummer til Europamesterskapet for Brass Band to ganger og flere ganger i NM. Han blir også benyttet som dommer i korpskonkurranser nasjonalt og internasjonalt. I tillegg til sitt arbeid som komponist er han også dirigent, underviser og foreleser.

KOMPONISTENS PROSESS

Torstein Aagaard-Nilsen

Tirsdag foredrag kl. 13:00-14:00 i LKS
Hvordan den kreative prosessen ser ut, og hvordan den indre energien kanaliseres i en skapende prosess. Det blir først en times felles foredrag og deretter en økt som bygger videre på foredraget.

DEN DIRIGERENDE KOMPONIST

Torstein Aagaard-Nilsen

Onsdag foredrag kl. 13:00-14:00 i LKS

Torstein Aagaard-Nilsen ser nærmere på komponisten som dirigent. Er komponisten den ultimate fortolker av egne verk?

HVORFOR SKAL NOEN BLI LEDET AV DEG?

Monica Rydland

Monica Rydland er programdirektør, forsker, foredragsholder og konsulent innenfor ledelse. Hun har en Phd innen strategisk endring fra Institutt for strategi og ledelse ved NHH og innovasjon fra NTNU. I tillegg til dette har hun lang erfaring som korpsmusiker, blant annet fra Eikanger Bjørsvik Musikklag og Bjørsvik Brass.

Torsdag kl. 13:00-14:00 i LKS

Å være dirigent er å være leder. Ledelse handler om å skape resultater gjennom andre. Hva kan vi lære fra ulike perspektiver på ledelse og endring?

I foredraget vil Rydland dra veksler på sin faglige kompetanse innenfor ledelse og endringsfeltet samt sine erfaringer som leder, medarbeider, forsker, konsulent og korpsmusikant.

Foredrag og workshop koster kr 100,- Det er mulig å Vippse eller betale med kort.

AVSLUTNINGSKONSERT PÅ DIRIGENTUKA MED STAVANGER BRASS BAND

Fredag kl. 19.30 i Lille konsertsal

De ti forhåndsutvalgte dirigentene til mesterklassen med Stavanger Brass Band dirigerer avslutningskonserten på Dirigentuka 2019.

Program:
Torstein Aagaard-Nilsen - Circius
Eric Ball - the Wayfarer
Torstein Aagaard-Nilsen - Abstractions
Herbert Howells - Pageantry

Konserten holdes i LKS. Gratis inngang.

Om Dirigentuka

Dirigentuka arrangeres av Norges musikkkorpsforbund (NMF) i samarbeid med Universitetet i Stavanger – Fakultet for utøvende kunstfag. UiS tilbyr både Bachelor, Master og ulike videreutdanninger i korpsdirigering, blant annet Digitale dirigentstudier og Digitale skolekorpsstudier – fleksible og nettbaserte tilleggsutdanninger for korpsdirigenter, som kan kombineres med jobb og som kan gjennomføres fra eget hjemsted.

Følg Dirigentuka på Facebook.

Klikk på de fire fanene under for å lese mer om kurs og påmelding, repertoar og praktisk info.

Information in English here.