Jazz i sikte-konsert på Spor 5!

5. april kl 20.00 er det igjen klart for Jazz i Sikte. Her får du oppleve flere av fakultetets talentfulle band fra jazzlinjen.

Jazz i sikte-konsert Jazz i sikte-konsert

På konserten 5. april kl 20.00 på Spor 5 skal følgende band fra fakultetet spille:
Svein Are Presthus Prosjekt SAPP
KELP
Klungre Kollektiv
The Swede & The Sweet Swingers 
Les Coqs String Swing.

The Swede & The Sweet Swingers

The Swede & The Sweet Swingers består av unge jazzmusikere fra Jazzlinjen UIS. Inspirasjonen henter de fra swingeraens komponister som Duke Ellington, George Gershwin og Irving Berlin m.fl. De spiller egenkomponert musikk som prøver å fange litt av atmosfæren fra danselokalene i New York på 30-tallet. Bandleder og komponist for prosjektet er Isabelle Kongshaug.

Isabelle Kongshaug - vokal

Jone Randa - klarinett

Victor Pedersen - gitar

Jørgen Vikjord - bass

Olav Abildgaard - trommer

KELP

Musikken er inspirert etter ulike kompositoriske teknikkar etter Olivier Messiaen. Samstundes kan det trekkjast linjar attende til Eric Dolphy, samtidas improvisasjonsmusikk og rock. Målet for prosjektet er å leike med det heimlege, dermed har musikken ein tendens til å bevege seg mellom det intrikate, komplekse til det oppriktig dansbare.  

Svein Are Presthus - saksofon

Joscha Ernst - saksofon 

Vetle Aakre Laupsa - bass

Stian Eismann - trommer

Kristian Enkerud Lien - gitar og komposisjonar

Klungre Kollektiv

Klungre Kollektiv er som ein koseleg men likevel moderne heim.  Musikken til kollektivet er koseleg og nær, samtidig som den kan utfordre lyttaren med uventa vendingar. Med tekst på sunnmørsdialekt blir det eit kvardagsleg og personleg preg på musikken, med gjenkjennbare situasjonar og nære kjensler.

Anna Elise Sørdal Klungre - vokal

Victor Pedersen – gitar

Lasse Gjestrud – kontrabass

Benjamin Sagebø – trommesett

Svein Are Presthus Prosjekt   SAPP

Prosjekt Presthus er inspirert av Joshua Redman og Aaron Parks. Bandet bærer preg av moderne jazz, funk og fusjon. Bandleder og komponist er Svein Are Presthus. 

Svein Are Presthus - saxofoner og komposisjoner 

Njål Sandegren - gitar  

Vetle Aakre Laupsa - kontrabass

Trond-Martin Tanke - trommer

Les Coqs String Swing

Les Coqs er en string swing gruppe fra Jazzlinja i Stavanger. Trioen spiller tradisjonell fransk hot jazz fra 30- og 40-tallet, eller det vi i dag kaller "Django music". Musikalsk prøver de å formidle det allsidige utrykket i musikken til Django Reinhardt og søker ta frem nyansene i denne musikken også i forhold til den harmoniske og poetiske dimensjonen. Les Coqs gjort stor suksess som trio i Stavanger. Her i Jazz i sikte har de utviklet konseptet spesielt gjennom og ta med Mikkel Lien på piano i et spennende samarbeid.

Gustav Skaaret - Gitar

Haakon Kjeldsberg - Gitar

Mikkel Lien - Piano

Jørgen Vikjord- Bass

 

Utviklingsprogram for unge jazzmusikere

Jazz i Sikte er et utviklingsprogram for unge jazzmusikere på Vestlandet, som organiseres av Vestnorsk Jazzsenter (VNJS) i samarbeid med Bergen Jazzforum (BJF), Stavanger Jazzforum (SJF), Sildajazz og Nattjazz.

Programmet er åpent for band og musikere som holder til i Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane, og har en øvre aldersgrense på 35 år. Påmeldte band får undervisning av improvisasjonsmusiker Bergmund Waal Skaslien, som har drevet programmet i 16 år.
Vestnorsk Jazzsenter har finansiert dette rekrutteringsprogrammet i 17 år hvor fremtidens jazzband møtes til konsert på Stavanger Jazzforum og Bergen Jazzforum for å knive om juryens gunst og vinnerbandet kan se frem mot festivaljobber.

Vi forventer oss en flott kveld som viser det meget høye nivået på fakultetet og viser bredden i det voksende jazzmiljøet i Stavanger.

For billetter: stavangerjazzforum.no