MENY

Dirigentuka - Norges største dirigentkurs

Norges største og mest spennende dirigentkurs arrangeres i Stavanger i august. Her er det noe for alle typer dirigenter. Kursdagene vil bli fylt med foredrag, teknikktimer, mesterklasser og alt tenkelig dirigentstoff.

Påmeldingen åpner 1. februar. Meld deg på via Norges Musikkorps Forbund sine nettsider.

Hvordan startet det?

Dirigentuka ble arrangert for første gang i 2012. 77 dirigenter fra hele landet – og to fra Finland – kom til Stavanger en uke i midten av august for å oppleve årets «snakkis» på dirigentfronten som allerede i sitt første år var blitt Norges største dirigentkurs. 

Hvem passer det for?

Blant deltakerne fantes alle slags korpsdirigenter; fra tenåringer som snuste på dirigentfaget for første gang til en gjeng ultra-ambisiøse dirigentstudenter fra Norges musikkhøgskole, UiS og Sibelius-akademiet – våre fremtidige stjernedirigenter. Her var gamle travere og ringrever fra korpsbevegelsen. Amatører og proffer om hverandre. Dirigentuka har et bredt nedslagsfelt og kurset passer for mange.

Hva er egentlig Dirigentuka?  

De siste årene har Dirigentuka etablert seg som Norges og Nordens største dirigentkurs og har vært fulltegnet hvert år med over 100 deltakere og en lærerstab på om lag 15.

Norges største og mest spennende dirigentkurs arrangeres i Stavanger i august. Her er det noe for alle typer dirigenter. Kursdagene er fylt med foredrag, teknikktimer, mesterklasser og alt tenkelig dirigentstoff. For de som ønsker to ekstra dager med fokus på dirigentens basisferdigheter anbefaler vi å melde seg på forkurset. Dette tilbudet er rettet mot de som ønsker ekstra fordypning i blant annet grunnleggende dirigentteknikk og partiturlesing. Forkurset kan kombineres med alle Dirigentukas øvrige kurs.

Hvem er arrangørene?

Dirigentuka arrangeres av Norges Musikkkorps Forbund, i samarbeid med Universitetet i Stavanger, Fakultet for utøvende kunstfag. 

Norges Musikkorps Forbund jobber for korpsene i Norge og vil legge til rette for at hvert enkelt korps skal styrkes. Det skjer gjennom å stimulere til faglig kvalitet, målrettet arbeid og vekst i hvert enkelt korps.

UiS, Fakultet for utøvende kunstfag tilbyr både bachelor, master og ulike videreutdanninger i dirigering, blant annet Digitale dirigentstudier og Digitale skolekorpsstudier - fleksible og nettbaserte tilleggsutdanninger for korpsdirigenter, som kan kombineres med jobb og som kan gjennomføres fra eget hjemsted.

Vil du vite mer om Dirigentuka?

Gå til Dirigentuka.no  for å lese mer om Dirigentuka, om programmet, lærere, konserter, påmelding og praktisk info.

Følg Dirigentuka på Facebook

 

 

Dirigenter i Bjergsted. Foran: Leder og primus motor, Morten Wensberg Dirigenter i Bjergsted. Foran: Leder og primus motor, Morten Wensberg