MENY

Presentasjon av dirigentene i Opptakt

Her finner du mer informasjon om dirigentene i opptakt samt høyoppløselige bilder, biografi og repertoarlister til nedlastning.

 • Bildet viser Nils Erik Måseidvåg.

  Nils Erik Måseidvåg

  Nils Erik Måseidvåg (24) er opprinnelig fra Stavanger og studerer for tiden master i orkesterdirigering ved Norges musikkhøgskole (NMH) i Oslo under Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp. Han har tidligere gjennomført bachelor i dirigering ved NMH, og har studert klarinett under Leif Arne Pedersen og Bjørn Nyman. I mai 2017 skal han avlegge sin mastereksamen i dirigering med Kringkastingsorkesteret.

  Nils Erik regnes som et av Norges store dirigenttalent og han har allerede gjestet innom flere norske profesjonelle ensembler med suksess, inkludert Kristiansand Symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret, Marinemusikken, Stabsmusikken og Forsvarets musikkorps Nord-Norge. I 2015 avla han sin bacheloreksamen med Kringkastingsorkesteret og ble tildelt høyeste karakter. Nils Erik har også deltatt på internasjonale mesterklasser, lærere som Neeme og Paavo Järvi, Vasily Petrenko, Jukka-Pekka Saraste, Jorma Panula, Michael Schønwandt m.fl. I flere år har han vært assistentdirigent for Ungdomssymfonikerne og har assistert for dirigenter som Peter Szilvay, Bjarte Engeset og Juanjo Mena. I desember 2016 ble Nils Erik utvalgt til lanseringsprogrammet Opptakt – for Norges nye dirigenter etter å ha prøvedirigert med Trondheim Symfoniorkester.

  Følg denne lenken for å laste ned høyoppløselige bilder, biografi og repertoarlister

  Videoer:

  Jean Sibelius: Symfoni nr. 4, IV. sats. KORK. 
  https://youtu.be/3IY5lTcNwzk

  Camille Saint-Saëns: Introduksjon  og Rondo Capriccioso. Minsk Kammerorkester.
  https://youtu.be/GEUNbxqMfOc 

 • Bildet viser Andreas Patrik Hansson.

  Andreas Patrik Hansson

  Andreas Hansson (21) er opprinnelig fra Lysekil i Sverige, men studerer nå orkesterdirigering ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Han har studert orgel og dirigering fra en tidlig alder og regnes som et spesielt talent både som organist og som dirigent. Allerede i en alder av 20 år har Andreas både blitt valgt ut til lanseringsprogrammet Opptakt – for Norges nye dirigenter, og han har dessuten i flere år dirigert Göteborgs Symfoniker under finalekonsertene i Polstjärnepriset i Göteborg.

  Andreas har deltatt i flere internasjonale dirigentmesterklasser, blant annet under ledelse av Neeme Järvi, Paavo Järvi og Leonid Grin. Andreas har kompetanse på et bredt spekter av repertoar – fra barokk til samtid, og han har en særskilt interesse for nordisk og sentraleuropeisk romantisk repertoar.

  Følg denne lenken for å laste ned høyoppløselige bilder, biografi og repertoarlister.

  Videoer:

  Anton Bruckner: Symfoni nr. 7, III. sats. Göteborgs Symfoniker. 
  https://youtu.be/FAmOlrPXrrE 

  Dimitri Shostakovich: Festivalovertyre. Göteborgs Symfoniker.
  https://youtu.be/pE564usczuI