UiS-studenter inntar Operahuset i Oslo

Førsteamanuensis og koreograf Hagit Yakira skal sammen med dansestudenter fra Fakultet for utøvende kunstfag ha forestilling i Bjørvika og på Operahuset i Oslo 19. og 20. oktober.

• CODA1.jpg (sl_articleImage_337).jpg
    Øvingene er godt i gang, og studentene fra Bachelor i dans har inntatt taket på Operahuset i Oslo.
  • CODA1.jpg (sl_articleImage_337).jpg
    I denne stedsresponsive forestillingene inviteres publikum med til en vandring i Bjørvika, og ender opp på Scene 2 i Operaen, hvor publikum og dansere bryter ned de vanlige teaterveggene og samles om en felles opplevelse.
  • CODA3.jpg (sl_articleImage_337).jpg
    Forestillingen er en del av CODA som samler det beste av norsk og internasjonal dans i Nordens største dansefestival.
  • CODA4.jpg (sl_articleImage_337).jpg
    På Operaen fremføres forestillingen sammen med vokalartist Portia Winters, med spesialskrevet musikk av Sabio Janik.

Forestillingen If one keeps walking av Hagit Yakira, koreograf og førsteamanuensis ved Fakultet for utøvende kunstfag, fremføres 19. og 20. oktober på Den Norske Opera og Ballett som en del av CODA Oslo International Dance Fastival. Forestillingen, som er Hagits nyeste prosjekt, er en stedsresponderende og erfaringsbasert forestilling med fem utvalgte dansere, hvor tre av dem har sin utdannelse fra Fakultet for utøvende kunstfag (UiS). Med i forestillingen er også studenter fra første og andre året på Bachelor i dans

Tidligere og nåværende studenter medvirker

- Det er første gang at dansestudentene ved Universitetet i Stavanger er med i et så stort prosjekt i hovedstaden. Dette er en unik mulighet for våre studenter, sier Leith Symington, prodekan for utdanning ved Fakultet for utøvende kunstfag.

- Vi er også veldig stolte av at våre tre tidligere studenter, Rina Rosenqvist, Live Skullerud og Victoria Jane Harley er blant de fem utvalgte profesjonelle danserne i prosjektet, legger Symington til.

Blant det beste innen norsk og internasjonal dans

Øvingene er godt i gang, og studentene fra Bachelor i dans og Hagit Yakira er allerede på plass i Oslo. Sammen med 40 andre dansere og studenter har de inntatt taket på Operahuset i Oslo.

- Det er stort for studentene å ta del i en så viktig internasjonal dansefestival som CODA, hvor de jobber sammen med andre dansere og medvirkende, og får opptre i Operahuset i Oslo, forteller Hagit Yakira, som står for konsept og koreografi. Forestillingen er et av hovedinnslagene i Festivalen CODA, som samler det beste av norsk og internasjonal dans, og er den største av sitt slag i Norden. Forestillingen til Yakira fremføres på Scene 2 på Operahuset i Oslo sammen med vokalartist Portia Winters, med spesialskrevet musikk av Sabio Janik.

Om forestillingen

If One Keeps Walking handler om å reise, tempo, intimitet og det vakre i detaljer. Det er en forestilling som lar mennesker komme i kontakt med seg selv, med andre, med omgivelsene og med kraften i bevegelse. Grensene mellom publikum, utøvere og dansere brytes ned for å skape en menneskelig og inkluderende opplevelse. Forestillingen ble også fremført ved Mosvannet og Stavanger kunstmuseum under årets Kapittel-festival

Den prisbelønte israelske koreografen Hagit Yakira er ansatt som førsteamanuensis ved Fakultet for utøvende kunstfag, og underviser i Bachelor for dans. I 2007 dannet hun Yakira Dance Company, og har siden turnert i Storbritannia, Europa, Skandinavia og Israel. Hittil har hun skapt ni verk for kompaniet sitt, hvor menneskelige opplevelser, bevegelse og dans er sammenvevd på en unik og poetisk måte til en individuell tolkning av forbindelser og følelser. Yakira har en PhD fra City University – Trinity Laban og er utdannet danse- og bevegelsesterapeut.

Denne forestillingen vises på CODA Oslo International Dance Festival i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett.

Tekst: Agnete in't Veld Bendiksen
Foto: Hagit Yakira