MENY

Bachelor- og masterdagen – go for it!

Både bedrifter og studenter fant nytte i bachelor- og masterdagen, 25. september. Det var stor interesse for studentoppgaver, spesielt når som prosessen når skal forenkles med en ny oppgaveportal.

Dekan Øystein Lund Bø ønsket studentene ved fakultetet velkommen til Bachelor- og masterdagen 2018. Dekan Øystein Lund Bø ønsket studentene ved fakultetet velkommen til Bachelor- og masterdagen 2018.

SPE Student Chapter Stavanger og Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet hadde tirsdag 25. september gleden av å invitere alle ingeniørstudenter til Bachelor- og masterdagen 2018. Alle studenter ved teknat kunne stikke innom Tjodhallen for å få informasjon fra fakultetet og instituttene om bachelor- og masteroppgaven, slik som all informasjon om oppgaveskriving og gjeldende regler og prosedyrer.

Go for it!

– Jeg var ikke her i fjor, men jeg hørte det var en suksess, derfor er det en ære for meg å være med i år, sa dekan Øystein Lund Bø da han åpnet arrangementet. 

– Dette er et initiativ fra studentene, og jeg vil takke dere for dette arrangementet som vi kan gjøre sammen, studenter og fakultet, fortsatte han. 

– Noen av dere har kanskje en vag, eller til og med krystallklar idé om hva dere ønsker å skrive om i oppgaven deres, mens andre igjen har ikke peiling, og har kanskje til og med litt panikk nå, sa dekanen spøkefullt, før han beroliget studentene igjen: 

– I dag vil dere få masse informasjon om det dere måtte lure på når det kommer til oppgaveskriving.  

Han oppmuntret studentene til å bruke oppgavene de skal skrive til å teste arbeidslivet i samarbeid med industrien. 

– Eller så kan dere være entreprenører og lage egne selskaper. Dere kan også bruke dette som en mulighet til å skape en bedre verden og tenke bærekraftig, sa han. 

Han avsluttet med å ønske studentene lykke til med oppgavene de skal skrive.

– Til slutt vil jeg si go for it, gå inn i dette med en innstilling om å lære å jobbe i industrien, lære å jobbe i grupper og lære å skrive gode oppgaver. Lykke til!

Bedriftspresentasjoner

Flere bedrifter var tilstede under Bachelor- og masterdagen for å presentere helt ferske oppgaver for studentene som skal skrive oppgaver i tiden fremover. 

Dagen er relevant for ingeniørstudenter på sitt 5. semester (bachelor) og 3.semester (master) ved alle instituttene ved TN. 

Totalt var det seks bedrifter som holdt presentasjoner under de instituttvise møtene i løpet av arrangementet. I tillegg var det flere bedrifter som hadde stand i mingleområdet ved Tjodhallen. Selskapene som presenterte ved de ulike instituttene var: Avinor, Miles, Wintershall, Bitrunner, Innovasjonsparken og Nordic Unmanned. På forhånd var det ventet mellom 400-500 studenter til arrangementet. 

Tekst og foto: Mari Løvås