MENY

Hvem blir Norges beste forskningsformidler?

Ben David Normann og Ana Llopis Alvarez representerer UiS i finalen i Forsker grand prix i Tromsø, lørdag kveld. Arrangementet strømmes, så alle interesserte kan følge med på sendingen.

Ben David Normann og Ana Llopis Alvarez Ana Llopis Alvarez og Ben David Normann skal representere UiS i den nasjonale finalen i Forsker grand prix.

Lenke til lørdagens direktesending: Her kan du følge med på alle de ti kandidatene som skal på scenen

Tirsdag 25. september ble det klart at det er Ben David Normann og Ana Llopis Alvarez som skal representere UiS og Stavanger i den nasjonale finalen i Forsker grand prix på lørdag. Ben David med foredraget «Hva i all verdensrommet?» og Ana med «Hjemme er der hvor hjertet er». Begge kandidatene er stipendiater ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, og hører til henholdsvis institutt for matematikk og fysikk og institutt for sikkerhet, økonomi og planlegging. 

Les mer: UiS vant Forsker grand prix

Fire minutter til å overbevise

10 unge forskere konkurrerer lørdag kveld om den gjeve tittelen «Norges beste forskningsformidler» i den nasjonale finalen av Forsker Grand Prix. De ti har gått videre fra regionale finaler rundt om i landet, og de har bare fire minutter på seg til å overbevise publikum og dommerpanelet om at de er den verdige vinneren av Forsker Grand Prix 2018.

Konferansier er Nadia Hasnaoui, og fagdommere er Bernt Bjørn, skuespiller og kunstnerisk leder, Tone Lein, programsjef for NRK Nord-Norge og Anders Hanneborg, områdedirektør for vitenskap og forskningssystemet, Forskningsrådet.

Kandidatene fra UiS skal konkurrere mot representanter fra Oslo, Trondheim, Bergen og Tromsø. 

Rekkefølge i finalen: 

1. Ana Llopis Alvarez, UiS
2. Frida Johanne Lundevall, UiB
3. Maria Olson, UiT
4. Tina Louise Ringstad, NTNU
5. Ben David Normann, UiS
6. Tracy Munthali Lunde, UiT
7. Marte Bygstad-Landro, VID Vitenskapelige høgskole
8. Frida Felicia Vennerød-Diesen, UiO
9. Anders Lorentzen Kolstad, NTNU
10.  Bjørg Jenny Engdahl, UiO

Det er bare publikum som er tilstede i salen som har anledning til å stemme.

Les mer om lørdagens arrangement her. 

Tekst og foto: Mari Løvås