MENY

Møte om forskningsbasert næringsutvikling

Norges tekniske vitenskapsakademi (NTVA) og Tekna inviterer til åpent møte om forskningsbasert næringsutvikling med Anne Cathrin Østebø fra Validé, administrerende direktør i Validé og Per Ramvie, spesialrådgiver ved UiS.

Vindmøller til havs er et eksempel på teknologiutvikling med basis i innovasjonsmiljøet i regionen (Foto: UiS/Prekubator)  Vindmøller til havs er et eksempel på teknologiutvikling med basis i innovasjonsmiljøet i regionen (Foto: UiS/Prekubator)

- Validé arbeider for forskningsbasert næringsutvikling gjennom å videreutvikle ideer sammen med forskere og industri. Selskapet har TTO (Technology Transfer Office), Inkubator og Pre-såkornfond, forteller Anne Cathrin Østebø.

- Vi investerer tid og kapital i de beste prosjektene og bedriftene og utvikler nye arenaer for å øke samhandlingen mellom forskning og utvikling (FoU) og offentlig og privat næringsliv. Spennende bedrifter er utviklet innen energi og helse og flere eksempler vil bli presentert, sier Østebø.

Validé mottar og kvalifiserer ideer fra FoU-miljø som UiS, SUS, IRIS, HSH, Nofima, NMBU og NIBIO og har inkubatorvirksomhet sammen med SIVA, Rogaland fylkeskommune, Stiftelsen Rogaland Kunnskapspark og Statoil.

Møtet finner sted onsdag 20. april  kl. 19.00 i Arkeologisk museum, Peter Klows st. 30.

Per Ramvi, UiS og Anne Cathrin Østebø, Validé

Per Ramvi, UiS og Anne Cathrin Østebø, Validé