Priser til borestipendiater i Glasgow

To stipendiater fra boremiljøet ved UiS kunne reise hjem med priser etter å ha deltatt på den 38. International Conference on Ocean, Offshore and Artic Engineering-konferansen (OMAE) i Glasgow i Skottland forrige uke.

Delila Gomes med diplomet hun vant. Dalila Gomes vant pris for publikasjonen: «A transient flow model for investigation parameters affecting kick behavior in OBM for HPHT wells and backpressure MPD systems»

To  studenter fra UiS  gikk helt til topps på den 38. International Conference on Ocean, Offshore and Artic Engineering-konferansen (OMAE) i Glasgow i Skottland forrige uke. OMAE er den ledende konferansen innenfor havbasert ingeniørteknologi, og dekker alt fra skip, plattformer, rørledninger, fornybar havenergi og petroleumsteknologi.

Årlig deles The Subrata Chakrabarti Young Professional Award ut. Dette er den mest prestisjetunge prisen som deles ut på tvers av alle fagområdene. Den ble i år tildelt Dalila Gomes fra Universitetet i Stavanger for publikasjonen: «A transient flow model for investigation parameters affecting kick behavior in OBM for HPHT wells and backpressure MPD systems». Gomes er ph.d.-kandidat i boring med Kjell Kåre Fjelde som veileder. Prisen dokumenterer UiS sin  internasjonale posisjon innenfor feltet boring.

I tillegg ble Best Paper Award delt ut for hvert av de 11 symposiene under konferansen. I Petroleum Technology Symposium  fikk Shreyansh Divyankar prisen i år for publikasjonen: «Experimental and CFD study of circulation efficiency in simulated irregular annulus».  Divyankar er også ph.d.-student i boring ved UiS, og veileder er Jan A. Aasen.

Bore- og brønnmiljøet ved UiS har mottatt en rekke utmerkelser  gjennom årene og de to siste dokumenterer hvorfor søknaden er så stor nettopp til denne spesialiseringen.

Tekst: Bernt Sigve Aadnøy