MENY

Samarbeidsavtale med Nordic Unmanned

Tirsdag 12. desember signerte UiS en samarbeidsavtale med Nordic Unmanned. I avtalen legges det opp til et samarbeid med Nordic Unmanned i tverrfaglige prosjekter på bachelor-, master og doktorgradsnivå.

Framme fra venstre: Direktør Knut Roar Wiig sammen med dekan Øystein Lund Bø. Bak står prodekan for forskning, Helge Bøvik Larsen og leder for eksterne relasjoner ved TN, Terje Frøiland. Framme fra venstre: Direktør i Nordic Unmanned, Knut Roar Wiig sammen med dekan Øystein Lund Bø. Bak står prodekan for forskning, Helge Bøvik Larsen og leder for eksterne relasjoner ved TN, Terje Frøiland.

Nordic Unmanned er et norsk teknologiselskap basert i Sandnes, som leverer produkter og tjenester basert på ubemannede systemer og innovativ sensorteknologi, i luften, til sjøs og på bakken. De samarbeider med verdens ledende teknologiutviklere og produsenter av ubemannede systemer på land, i luft og under vann. Disse systemene kan brukes for å redusere risiko og kostnad, samtidig som det kan gi data fra utilgjengelige områder.

Terje Frøiland, leder for eksterne relasjoner ved TN, sier dette er en veldig spennende avtale for UiS, og han ser fram til det videre samarbeidet.

– Dette kan gi økt verdi for begge parter. Det gir relevant opplæring for studentene, og det kan være med på å bidra til økt kunnskap og nye produkter, sier han.

Nordic Unmanned består av et team med mer enn 50 års erfaring innen fjernstyrt teknologi, mer enn 30 års offshore-kompetanse, 60 års norsk og amerikansk militærerfaring og 30 års erfaring innen beredskap på land og offshore.

 

Tekst: Mari Løvås
Foto: Privat