Siv vant Skjævelandsprisen 2018

Siv Marie Åsen, den ferskeste doktorgradsstudenten ved Det Nasjonale IOR-senteret, vant Skjævelandsprisen 2018.

Siv Marie Åsen mottar Skjævelandsprisen fra rektor Marit Boyesen. Siv Marie Åsen mottar Skjævelandsprisen fra rektor Marit Boyesen. Foto: Marius Vervik

Skjævelandsprisen 2018 ble delt ut under andre dag av konferansen IOR NORWAY. Det er Det Nasjonale IOR-senteret som står bak konferansen, og prisen er oppkalt etter senterets «far», professor Svein M. Skjæveland. Prisen går til en ung forsker innen IOR (økt/forbedret oljeutvinning) som har vist evne til nytenkning innen sitt felt.

Overrasket vinner

Siv Marie Åsen har nylig fått en doktorgradsstilling ved Det Nasjonale IOR-senteret, og har derfor tatt permisjon fra jobben som forsker på IRIS. Åsen har en mastergrad i organisk kjemi fra Universitetet i Oslo. De siste årene har hun jobbet i EOR-gruppen (enhanced oil recovery) hos IRIS.

Den ferske stipendiaten ble tydelig overrasket over å motta prisen, og mente det var Aud Berggraf Sæbøs fortjeneste. Sæbø kurset doktorgradsstudentene i presentasjonsteknikk rett før konferansen.

Presenterte i Tulsa

Forskningen Åsen presenterte under IOR-konferansen la hun også fram under en SPE-konferanse i Tulsa tidligere i april; «An Experimental Investigation of Polymer Mechanical Degradation at cm and m Scale».

I juryen satt professor Ann Muggeridge fra Imperial College, London, professor Yu-Shu Wu fra Colorado School of Mining, Erik Søndenå, Petoro og Anders Soltvedt, Oljedirektoratet.

Tekst: Kjersti Riiber