Terje Aven får fylkeskommunens Bragdpris 2019

UiS-professor Terje Aven er en av verdens ledende forskerne innen risikofeltet. For sin samfunnsinnsats nasjonalt og internasjonalt tildeles han fylkeskommunens Bragdpris 2019.

Aven er professor i risikoanalyse og risikostyring ved Universitetet i Stavanger, og har vært veileder for mer enn 200 masteroppgaver og mer enn 40 PhD-studenter. Hans forskning omfatter grunnleggende spørsmål og et bredt spekter av temaer innenfor risikofaget.

– Det er en stor ære å tildele Rogaland fylkeskommunes Bragdpris til Terje Aven for sin samfunnsinnsats. Vi håper dette vil inspirere kunnskapsmiljøene i fylket i det uvurderlige arbeidet de gjør for oss alle, sa fylkesordfører Marianne Chesak i sin tale til prisvinneren.

Terje Aven var ikke selv tilstede under prisutdelingen i fylkestinget. Han er i Washington på internasjonal sikkerhetskonferanse og styremøte i Society for Risk Analysis hvor han er leder. Men han takket for prisen i en videohilsen.

– Dette er en stor ære. Jeg er veldig stolt på vegne av meg selv, men like mye for Universitetet i Stavanger og mine kollegaer. Det vi har fått til innenfor risiko og sikkerhet på Ullandhaug er ganske unikt i verdenssammenheng. Det at dette blir sett og verdsatt på denne måten er veldig kjekt og det er en utrolig inspirasjon for å jobbe videre, ikke bare på UiS men i hele verden, sier prisvinneren.

Les mer på fylkeskommunens nettsider

Tekst: Rogaland fylkeskommune
Foto: UiS