MENY

Validé får toppkarakter

Universitetet i Stavanger sitt innovasjonsselskap Validé er rangert som et av tre selskap som kvalifiserer til maksimal støtte fra det statlige innovasjonsselskapet Siva. Rangeringen er gjort på bakgrunn av en ny tildelingsmodell som baserer seg på potensial, måloppnåelse og verdiskaping.

Foto av Anne Cathrin Østebø, administrerende direktør i Validé Anne Cathrin Østebø, administrerende direktør i Validé

- At Validé blir trukket frem som ett av de tre beste inkubatormiljøene i Norge betyr veldig mye for oss, sier administrerende direktør i selskapet, Anne Cathrin Østebø.

- Det viser at vi har levert kvalitet og det betyr at vi får mer muskler til å investere tid og penger i nye ideer og nye inkubatorselskaper, sier hun.

Prioriterer de beste

Næringsminister Monica Mæland sier i en kommentar til Sivas nettside at ordningen med Sivapartnere gir rom for å løfte fram de gode ideene og presiserer at den nye tilskuddsordningen innebærer en prioritering av miljøer med stort potensial og god måloppnåelse.

Mer enn 30 inkubatorer har i dag status som Sivapartnere og er en del av Sivas nasjonale innovasjonsnettverk. I 2016 vil Siva stille totalt 85 millioner kroner til rådighet for å styrke disse selskapene. Den nye tildelingsmodellen har fire nivå basert på en rekke kriterier knyttet til potensial, måloppnåelse og verdiskaping.

Les mer om Validé.