MENY

Vellykket sommerskole i Moskva

Fra 30. juli til 3. august deltok 18 studenter og fire forelesere fra Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet på en ukes sommerskole ved Gubkin University i Moskva.

Gruppebilde fra sommerskolen i Moskva. Gruppebilde fra sommerskolen i Moskva.

Til sammen deltok over 80 studenter fra 18 ulike land og 19 universitetet på den internasjonale sommerskolen. 

Sommerskolen ble arrangert som en del av  UTFORSK-prosjektet “Russian/Norwegian collaboration in offshore and ocean technology in arctic environment”. Prosjektet er finansiert av SIU og er et samarbeid mellom Gubkin University i Moskva og Universitetet i Stavanger; Instiutt for maskin, bygg og materialteknologi. Professor Dimitros Pavlou leder prosjektet ved UiS. 

Programmet for uken var delt inn i tre ulike spesialiseringer “Technology for efficient and safe development of the Arctic", "Arctic logistics" og  "Modern technology for well construction”. Fra Universitetet i Stavanger bidro; Tor Hemmingsen, Dimitrios Pavlou, Tomasz Wiktorski og Arnfinn Nergaard med forelesninger innen “Technology for efficient and safe development of the Arctic“.

På ettermiddag og kveldstid var studenter og forelesere invitert med på sightseeing og ulike kulturelle arrangement. Elvecruise, museumsbesøk og guidet tur på Den Røde plass var noen av høydepunktene i løpet av uka. 

 

Tekst: Bente Dale
Foto: Privat