MENY

Kan jeg hjelpe deg til å bli en skikkelig god trafikklærer?

PROFRES-kandidat Hilde Kjelsrud (Handelshøgskolen Nord) deltar i Forsker Battle 2018 ved Nord universitet.

Hilde Kjelsrud Ph.d.-kandidat Hilde Kjelsrud. Foto: Nord universitet

Årlig er det ca. 135.440 førerprøver i Norge. Trafikklærere har lært opp disse trafikantene. Men hvem har lært opp trafikklærerne? Nord universitet trafikkfag i Stjørdal utdanner de fleste. Under utdanningen legges det til rette for at trafikklærerstudentene jobber i grupper og støtter hverandre.  Studentene observerer og hjelper hverandre i reelle kjøretimer med elever som skal ha et førerkort. Denne aktiviteten har fått navnet pedagogisk observasjon og foregår mellom trafikklærerstudentene. Fokus for aktiviteten er førveiledning før kjøretimen, selve kjøretimen og samtalen etter kjøretimen. Det er dette samarbeidet mellom trafikklærerstudentene i praksis jeg forsker på, med fokus på pedagogikk. 

Jeg ønsker i denne presentasjonen å belyse studentenes opplevelser og erfaringer i forbindelse med å gjøre hverandre gode. Hva gjør de?

Litt om meg

Jeg er selv trafikklærer og har utdannet trafikklærere i mange år. Jeg har en herlig arbeidsplass på trafikkfag i Stjørdal med gode kollegaer og studenter. Jeg er også veldig glad i fritiden min og fyller den med gode opplevelser innen kultur, spennende reiser, familie, gode venner og interessante matopplevelser. Jeg er glad i å sitte inne i høstmørket med et stearinlys og godt selskap, men også en opplevelsesrik tur ut i norsk natur på ski eller på beina, eller en befriende sykkeltur på våren. Som menneske så er jeg en positiv livsnyter. Jeg bor på Stjørdal, har en voksen sønn og jeg er nygift. 

 

Les mer om Forsker Battle ved Nord universitet her.