Norges nyeste universitet

Fredag 4. mai fikk HSN overbrakt beskjeden fra statsråd Iselin Nybø om at Kongen i statsråd har besluttet at Høgskolen i Sørøst-Norge får status som universitet.

Norge får nå sitt 10. universitet og fylkene Vestfold, Buskerud og Telemark blir for aller første gang «universitetsfylker» med campuser plassert i Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike og Vestfold.

Universitetet i Sørøst-Norge er et resultatet av fusjonen som ble gjennomført i 2016 mellom de tidligere høgskolen i Buskerud og Vestfold, som ble slått sammen i 2014, og Høgskolen i Telemark.

– HSN har lagt ned stor innsats i arbeidet med å bli universitet. Jeg er sikker på at det nye universitetet vil gi samfunnet dyktige kandidater og viktig, ny kunnskap, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Les mer på USN sine nettsider

Bilde av studenter og ansatte ved USN med blå ballonger

Foto: Universitetet i Sørøst-Norge. Drammen: Med boller, ballonger, flagg og sjampanjebrus med spesialdesignet etikett feiret studenter og ansatte nyheten om at HSN er blitt USN.