MENY

PROFRES Etikksymposium

Ph.d.-kandidater og forskere i PROFRES er samlet over 4 dager på Universitetet i Agder for å fordype seg i etikk. Anerkjente nasjonale og internasjonale forskere dekker områder som forskningsetikk, publiseringsetikk, profesjonsetikk, "slow ethics" og etisk refleksjon.

UiA-rektor Sunniva Whittaker ønsker velkommen til PROFRES-samling på UiA. Foto:  Walter Norman Wehus UiA-rektor Sunniva Whittaker ønsker ph.d.-kandidatene velkommen til PROFRES den 14. oktober. Foto: Walter Norman Wehus

– Å være del av en forskerskole er en stor mulighet. Her kan dere etablere nettverk som kan vare livet ut. Mange ph.d.-kandidater blir værende i akademia eller i tilstøtende organisasjoner, så dere kommer nok til å møtes ved mange anledninger.

Det sa rektor ved Universitetet i Agder (UiA) Sunniva Whittaker da hun åpnet PROFRES-samlingen på UiA den 14. oktober. 

Tema for høstens forskerskole-samling er etikk. I løpet av uken skal kandidatene både presentere sin egen forskning, og diskutere utfordringene sine i workshoper sammen med UiA-forelesere som har forskningsetikk som spesialfelt.

– Vi ønsker å ha en faglig profil hvor vi tilbyr forelesninger på tema som er relevante for profesjonsgruppene som er involvert. Temaene våre skal være relevante på tvers av profesjonene, sier professor Solveig Botnen Eide, UiAs repersentant i styret for forskerskolen. 

Les hele artikkelen på UiA sin nettisder

Du kan følge konferansen på Twitter og Facebook og med emneknaggen #ethicsprofres19