PROFRES sommerskole 2018

PROFRES arrangerer sommerskole på Lesvos, Hellas i uke 22.

Tidspunkt: 27. mai - 3. juni 2018

Sted: Metochi Studiesenter, Lesvos, Hellas

Litt om sommerskolens oppbygging

Sommerskolen har fokus på "Shut up and write", hvor deltakerne blant annet vil lære hvordan man kan være mer strukturert i sitt skrivearbeid og utnytte tiden bedre. Det er satt av faste møteflater for å sette og evaluere skrivemål.

Det er avsatt god tid til eget skrivearbeid.

PROFRES' egne seniorforskere vil arrangere workshops med aktuelle tema innen akademisk skriving. Det tilbys workshops i engelsk akademisk skriving med MA/F-GA Anita Shenoi i to dager. Kandidatene velger selv ut fra egne behov hva de vil delta på av workshops.

Om Metochi Studiesenter

Metochi studiesenter holder til i et kloster. Klosteret ble grunnlagt på 1500-tallet som ett av flere anneks til det kjente Limónos-klosteret. Klostrene er forbundet med en to kilometers steinsti fra samme periode. Klosterannekset Metochi er i nyere tid restaurert, men bærer fremdeles preg av den opprinnelige enkelhet. Siden 1993 har Metochi vært et studiesenter for Universitetet i Agder.

Klosteret befinner seg i landlige omgivelser ved Kalloni-bukta ca 1 times kjøretur fra øyas flyplass. Den nærmeste landsbyen er Kalloni, som ligger ca 3 km fra klosteret. Kalloni er et lokalt handelssenter med bank, post, telefon, helsesenter, apotek og butikker av ulike slag. Kallonibuktas sandstrand befinner seg ca 4,5 km fra klosteret. Her finnes også en liten fiskerlandsby, Skala Kallonis, med hoteller, tavernaer og utesteder. Terrenget mellom klosteret og landsbyene er flatt og egner seg godt til sykkelturer.

Les mer om Metochi-senteret på UiA sine nettisder.

Søknad på eget skjema sendes profres@uis.no

Søknadsfrist: 1. februar 2018

Vilkår for deltakelse:
Du må være ph.d.-kandidat tatt opp i forskerskolen PROFRES.
Plassene fordeles forholdsmessig mellom de 4 samarbeidsinstitusjonene HSN, UiA, Nord og UiS.
For å få utbytte av oppholdet, er det en forutsetning at deltakerne er i en aktiv skrivefase i perioden for
sommerskolen.

NB! Begrenset antall plasser.

Spørsmål om sommerskolen kan rettes til: camilla.line@uis.no eller profres@uis.no

PROFRES sommerskole 2018