MENY

Bokprat om Elise Ottesen Jensen

Nettverk for kjønnsforskning og Kulturhuset Sølvberget inviterer til bokprat om Elise Ottesen Jensen torsdag 30 mai. klokken 12 på Sølvberget, 2. etasje Kulturbiblioteket.

Elise Ottesen-Jensen (Ottar) er en av Norges viktigste forkjempere for kvinners rettigheter, for seksualopplysning og velferdsstaten. Til tross for dette er hun også en av de kvinnene som ofte blir glemt når historien fortelles.

Asta Beate Håland lar oss bli bedre kjent med en av Norges og Sveriges absolutt viktigste kvinnesaksforkjempere, som brukte hele livet for kjempe for menneskeverd og seksualopplysning. Kvinnegruppa Ottar er oppkalt etter henne, og hun var Gro Harlem Brundtlands forbilde.

Ottesen-Jensen var prestedatter og nummer 17 i en søskenflokk på 18. Hun kom fra Sandnes, men tilbrakte det meste av livet sitt i Sverige. I 1933 tok hun initiativet til dannelsen av Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU), og hun var formann der til 1959. Hun grunnla i 1940 en kuratorinstitusjon for abortsøkende, og i 1941 et hjem for ugifte mødre. 1950–58 redigerte og utgav hun Populär tidsskrift för psykologi och sexualkunnskap, og 1959–65 var hun president i International Planned Parenthood Federation.

Nettverk for kjønnsforskning og Kulturhuset Sølvberget ønsker alle interesserte hjertelig velkommen til bokprat om Elise Ottesen-Jensen. Ta lunsjen på Sølvberget på torsdag! 

 

Elise Ottesen-Jensen (Ottar)

FORKJEMPER: Elise Ottesen-Jensen (Ottar) er en av Norges viktigste forkjempere for kvinners rettigheter, for seksualopplysning og velferdsstaten. Torsdag 30. mai blir det bokprat om henne på Sølvberget.