MENY

Mektige menn? Debatt om næringslivets kjønnsutfordringer anno 2015

I dag domineres mange mektige norske næringer fortsatt av menn – eksempelvis er bare 20 prosent av de som jobber i oljenæringen kvinner. Nettverk for kjønnsforskning tar et friskt nytt tak i debatten om kjønn og makt i næringslivet, og inviterer alle interesserte til debatt på Sølvberget 5. mai!

Basert på et pågående norsk forskningsprosjekt om kjønn og makt i næringslivet, MirrorMirror, ønsker vi velkommen til debatt om kjønn og ledelse i mannsdominerte næringer. Hva vet vi fra empirisk forskning om hvilke utfordringer som finnes og gjenstår i næringslivet når det gjelder kjønn og kjønns(u)balanse, særlig i forbindelse med ledelse? Hvorfor er mange mektige næringer fortsatt mannsdominerte, og hvilke konsekvenser har dette for samfunnet, organisasjonene og den enkelte? Hva kan og bør gjøres for å endre dette?

Arrangementet avholdes tirsdag 5. mai 2015 klokken 19.00-20.30 på Sølvberget, Møteplassen 1. etasje

Lise Langåker fra Høgskolen Stord/Haugesund og Maria Dockweiler fra Universitetet i Stavanger innleder med nytt fra forskningen deres på kjønn og ledelse i to næringer som er svært aktive i Stavangerregionen: maritim virksomhet og olje.

Kommentarer følger fra Susanne Rislå Andersen og Thina Hagen. Susanne Rislå Andersen er redaktør på maritime.no og tidligere daglig leder i Maritimt Forum Bergensregionen. Thina Hagen er informasjonssjef, arbeidsliv og kompetanse, i Norsk olje og gass.

Der åpnes deretter opp for samtale på tvers av panelet, og for spørsmål og debatt.

Møteleder er Solveig Grødem Sandelson, kultur- og debattredaktør på Stavanger Aftenblad.


Vi ser frem til en diskusjon av utfordringer, ansvar, problemstillinger etc. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte!

Mektige menn? Debatt 5. mai 2015

Mektige menn? Debatt 5. mai 2015