Nettverk for kjønnsforsknings stipendiat Fredrik Langeland disputerer 18. desember 2014

Torsdag 18. desember klokken 12.00 vil stipendiat i Nettverk for kjønnsforskning Fredrik Langeland disputere for graden philosophiae doctor (ph.d.) ved forsvar av avhandlingen “Fra metro til retro? Maskuliniteter i norsk populærkultur på 2000-tallet”

DOKTORGRADSDISPUTAS

Fredrik Langeland, stipendiat i Nettverk for kjønnsforskning og forsker i programområdet for tverrfaglig kjønnsforskning, disputerer

torsdag 18. desember 2014 klokken 12.00 på Universitet i Stavanger, Kjølv Egelands hus, rom E-164

med avhandlingen

Fra metro til retro? Maskuliniteter i norsk populærkultur på 2000-tallet

Innen disputasen blir der prøveforelesning klokken 10.00 med følgende emne:

Både den norske skiløperen Petter Northug Jr. og den danske fotballspilleren Nicklas Bendtner har skapt store overskrifter i mediene av sportslig og ikke-sportslig art. Gi en komparativ analyse med vekt på representasjon av forskjellige maskuliniteter.

Bedømmelselskomiteen består av

1. Førsteamanuensis Rune Gade, Københavns Universitet, Danmark

2. Professor Ulf Mellström, Karlstads Universitet, Sverige

3. Førsteamanuensis Nora Simonhjell, Universitetet i Stavanger, Norge (administrator)

Professor Wencke Mühleisen har vært hovedveileder for Langeland, medveileder har vært professor Anne Gjelsvik fra NTNU.

Disputasen ledes av dekan Einar Marnburg.

Både disputas og prøveforelesning er åpne for alle interesserte!

Avhandlingen vil være tilgjengelig for gjennomsyn på biblioteket ved UiS.