MENY

Barneuniversitetet

I år tilbyr Forskningsdagene to spennende foredrag under Barneuniversitetet på Universitetet i Stavanger.

Bilde av foreleser og barn i ett av universitetets auditorier Barneuniversitetet i 2013 trakk mange skoleklasser. Nå er det klart for påmelding til høstens Barneuniversitet tirsdag 26. september

Hvordan er det på et universitet? Hva er en forsker? Kan barn forstå hva de sier? Bli med på Barneuniversitetet, og se selv!

For tiende år på rad inviterer Universitetet i Stavanger elever i 6. og 7. klasse til spennende foredrag på Universitetet i Stavanger og på Arkeologisk museum, for å bli kjent med akademia og med noen av forskerne. 

Vi tilbyr følgende foredrag: 

HVORDAN BYGGER MAN EN BY?
Hva skal til for at en by er god å bo i? Og hvem er det egentlig som bestemmer hvordan byen du bor i har blitt til? Hvordan ser det ut der du bor?
Lær om byplanlegging på Barneuniversitetet!

Foreleser: Professor Harald Nils Røstvik

Hvor: Arne Rettedals hus, UiS, Auditorium G-1
Når: Tirsdag 26. september kl. 12:15 – 13:00

HVORDAN BYGGE EN RACERBIL!
Studenter ved UiS har bygget en racerbil som deltar på billøp i Europa. Formula student er verdens største ingeniørkonkurranse for studenter, og bilene som bygges skal være trygge, raske og miljøvennlige.
Hva må man tenke på når en racerbil skal bygges? Hvilke fag er involvert? Og hvordan får man bilen til å gå så fort som mulig?
Etter foredraget kan de som vil få prøvesitte racerbilen!

Foreleser: Olaf N. Kvamsøy, Prosjektleder ION Racing

Hvor: Arne Rettedals hus, UiS, Auditorium G-1
Når: Tirsdag 26. september kl. 13:15 – 14:00

Du kan nå melde på klassen din til et av foredragene til forskningsdagene@uis.no.
Kontaktperson er Ragnhild Nordahl Næss tlf:91710238/ ragnhild.n.ness@uis.no
 

Påmelding må skje innen 6. september. Det blir førstemann til mølla, så her gjelder det å være tidlig ute. Deltakelsen er gratis, men transport må ordnes selv.