MENY

F-ordet

Marta Breen har skrevet flere bøker om kjønnsroller, feminisme og kvinner i norsk samfunnsliv. I sitt foredrag «F-ordet» snakker hun om behovet for feminisme i 2017.

Med humor og bilder viser journalist og forfatter Marta Breen fram en rekke eksempler på hvordan medier og populærkultur ofte framstiller kvinner og menn på stereotypt vis. Hun kommer inn på hvordan du selv kan yte motstand mot det kommersielle presset. Her får du gode tips til hvordan møte typiske argumenter og klisjeer i debatten om likestilling. 

Breen har flere bøker bak seg, blant annet «Rosa streker, røde tall» (Manifest, 2011) og «Født feminist» (Gyldendal, 2014). 

Boka «F-ordet» (Manifest 2015), skrev Breen sammen med Madeleine Schultz og Jenny Jordahl. I den får vi en frisk innføring i feminisme for de som lurer på om de er feminister eller ikke. Foredrager drar veksler på denne boka. 

Vår egen Brita Strand Rangnes ved Institutt for kultur- og språkvitenskap vil introdusere Marta Breen og hennes foredrag på Universitetsbiblioteket.

Arrangementet er et samarbeid med Kapittel.  

Marta Breen

En ny feministisk bølge er over oss! Marta Breen formidler hva den handler om.